Candanchú acull els Campionats d’Espanya d’esquí de fons en les categories absoluta, cadet i infantil

Els fondistes catalans Laura Orgué, Vicenç Vilarrubla, Berta Morral i Oscar Jorba participaran a Candanchú en els Campionats de d’Espanya d’esquí de fons que se celebra del 24 al 27 de març

L’estació d’esquí aragonesa de Candanchú acull aquesta setmana una nova edició dels Campionats d’Espanya d’esquí de fons absolut, cadet i infantil, que en aquesta edició porten la denominació ‘Audi’ com a patrocinador de les carreres. Estan organitzats per la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern conjuntament amb la Federació Aragonesa. Des dijous 24 fins al dia 27 està prevista la participació de més de 200 corredors a l’estadi habilitat de La Tuca amb un circuit de 3 quilòmetres. Entre ells hi haurà els millors especialistes de nivell internacional.

Els Campionats, que han començat dijous amb la prova de Team Sprint, se celebren al circuit de La Tuca, després que la meteorologia adversa hagi obligat a l’organització a un trasllat a cotes més altes. Així doncs, les proves es desenvoluparan a uns 1.900 metres d’altura, en el circuit de La Tuca, de 3 quilòmetres, de manera que esquiadors, tècnics i acompanyants arriben al traçat en telecadira. L’estació aragonesa ha fet un gran esforç en l’organització dels campionats en un hivern que ha castigat especialment les estacions d’esquí de fons espanyoles i per això s’han hagut de cancel lar nombroses carreres.

Condicionants meteorològics a part, aquests Nacionals serviran per poder veure en acció als millors fondistes de diverses federacions que arriben a Candanchú amb la intenció de consolidar, entre els millors, a diversos promeses.

A nivell absolut, entre els favorits destaquen diversos membres de l’equip espanyol que van competir recentment en els Campionats del Món celebrats a Oslo. Entre ells, Vicenç Vilarrubla, i Laura Orgué.

Sprint per equips

Durant el matí de dijous s’ha disputat la prova d’esprint per equips en estil clàssic. Els campions han estat els grans favorits, els germans bascos Ioseb i Imanol Rojo amb un temps de 24m25s.3. Segon ha quedat l’equip d’Aragó, amb Diego Ruiz i Luis Hernando Alzaga, a 25s4. El bronze ha estat per a la parella catalana integrada per Vicenç Vilarrubla i Óscar Jorba, a 49s.1. En la prova femenina tampoc hi ha hagut sorpresa, ja que el duo català comandat per la internacional Laura Orgué, al costat de la jove Berta Morral, ha vençut amb un temps de 30m47s.1, per davant de les aragoneses Berta Vigo i Beatriz Blanes, a 1m43s.5, mentre que el bronze se l’han adjudicat les andaluses Elisa Hernández i Yaiza Barajas, a 1m53s4.

Divendres és el dia de la tècnica lliure per a totes les categories, Infantil I, sobre 2,5 quilòmetres, Infantil II, amb 5 quilòmetres, Cadet, també amb cinc, Junior I, II i Sènior femení, de nou amb 5 quilòmetres de recorregut, i Junior I, II i Sènior masculí, amb 10 quilòmetres.

Dissabte, les mateixes categories es disputaran en tècnica clàssica, però els cadets nois tindran 10 quilòmetres, com Juniors I i II i Sèniors Dames, i els Junior I i II i Sènior masculins recorreran 15 quilòmetres.

El Nacional es tancarà el diumenge amb les proves de relleus, de tres postes de 5 quilòmetres per als infantils, amb el primer relleu en estil clàssic i els dos següents en lliure, i de tres postes de 5 quilòmetres en categoria absoluta, una prova de caràcter mixt en la qual el primer relleu serà en estil clàssic i per part d’un home, el segon relleu, per una dona en estil lliure i el tercer, per un home i en lliure.

CALENDARI

Dijous, 24

Team Sprint clàssic 3×2 dames, 5×2 homes

Divendres, 25

2,5 km Infantil 1 Lliure cronòmetre Homes / Dames

5 km Infantil 2 Lliure cronòmetre Homes / Dames

5 km Cadets Lliure cronòmetre Homes / Dames

5 km Júnior I, Júnior II, Sènior Lliure cronòmetre Dames

10 Km Júnior I, Júnior II, Sènior Lliure cronòmetre Homes

Dissabte, 26

2,5 km. Infantil 1 tècnica Clàssica Homes / Dames

5 km. Infantil 2 tècnica Clàssica Homes / Dames

5 km. Cadets tècnica Clàssica Dama

10 km. Cadets start tècnica Clàssica

10 Km Junior1, Junior 2, Sènior Tècnica Clàssica Dames

15 Km Júnior 1, Júnior 2, Sènior tècnica Clàssica Homes

Diumenge, 27

Relleus 3x5km. Infantil Homes dames (1clasico, 2 i 3 lliure)

Relleus Absoluts mixtos 3x5km. (Clàssic Home, 2ª Dama en lliure i 3r

Home lliures)

 

Més informació al web de la FCEH – disciplines.