Canvi de líder a la Pirena Advance 2011

Una intensa nevada ha rebut la desena etapa de Pirena Advance, celebrada al Pla de Beret. La neu caiguda durant tota la jornada ha deixat un coixí de neu que ha facilitat el treball dels gossos. Ha tancat l’etapa amb el millor crono l’alemany Tom Andres (Gaes/Josera) que a mesura que avança la ruta se sent més còmode i marca les distàncies amb el seu compatriota Ullrich Kuhn (Advance), que ha acabat segon. Amb aquesta victòria Tom Andres se situa líder de la provisional  amb 37” sobre Kuhn. 

El millor espanyol ha sigut avui Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre), que ha fet tota una exhibició de força i velocitat i ha sumat el seu primer podi en aquesta Pirena, on ja havia assolit dues quartes posicions. Ha entrat just per davant del navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua) que es manté tercer en la general però molt despenjat de les posicions davanteres. Vallespí és setè. 

Els múixers han rebut amb alegria la previsió de noves nevades ja que deixaran el terreny en òptimes condicions per afrontar la recta final d’aquesta Pirena Advance. Ho comentava el múixer càntabre Manuel Pérez (Vitaldent) que abans de començar explicava que “aquestes nevades ens ajudaran molt a completar millor les etapes que tenim per davant. Un coixí de neu que ajuda sobretot als nostres gossos. Trepitjar sobre tou fa que hi hagi menys perill de lesions i que corrin més i millor”.

Entre els participants amb gossos nòrdics la suïssa Sibylle Marthy segueix marcant el ritme en aquestes últimes etapes, sempre amb Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net) trepitjant-li els talons. Marthy s’ha emportat l’etapa, amb 34” de marge sobre el català. La suïssa es distancia en la general i té una renda de gairebé 3 minuts. Tercer ha entrat, i es manté fix en aquesta posició, el càntabre Jesús Martínez (Purina Pro Pla). 

I en categoria skijoring, ha pogut disputar l’etapa la txeca Jana Porubska (Gaes), que després de la caiguda que va patir en Port Ainé, ha pres la sortida sota l’atenta mirada de l’equip mèdic de Pirena. Malgrat la lesió que arrossega a la clavícula s’ha anotat la prova amb certa autoritat i ha superat en un minut a la suïssa Pia Rutishauser. Ha completat el podi l’alemanya Karin Gruber-Pestel (Happy Dog), repetint les mateixes posicions que ocupen en la provisional.

Demà onzena etapa a Baquèira a partir de les 10 del matí. Última jornada al Pirineu català abans d’obrir camí cap a l’andorrà.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.