Cap de setmana històric per als esports d’hivern catalans

Aquest cap de setmana ha estat molt gran per als esports d’hivern que han sumat una medalla d’or en la Copa d’Europa d’Snowboard,  les seves primeres medalles en Patinatge de Velocitat en una prova continental i un títol molt especial i prometedor en hoquei gel, de la mà del primer equip català de la disciplina, amb tant sols dos anys de vida.

 

El millor resultat aconseguit en Snowboard

Des de la neu del Snowpark Seiser Alm de Itàlia ens arribava diumenge 14 de febrer un resultat històric pels esports d’hivern. El nostre rider Aleix López, integrant de l’equip català de tecnificació de Surf de neu i especialista en Slopestyle, es proclamava Campió d’Europa en la prova d’slopestyle FIS. ‘Estic molt content, aquest és el millor resultat que he aconseguit després de cinc anys competint, encara em consta creure-m’ho. Ha estat un somni que s’ha fet realitat’, afirmava Aleix. El proper objectiu del català, que va arribar a la final juntament amb el seu company d’equip el català Pau Bartolo, és continuar al mateix nivell en les properes Copes d’Europa. El català va assolir l’or amb una puntuació de 83.30, el segon classificat va ser el rider Matias Schmitt amb 79,60 i el tercer medallista Sacha Moretti amb un total de 79,50. 

Ja ho diu molt bé l’Aleix, “és el millor resultat que he aconseguit després de cinc anys competint” i es que el programa de tecnificació d’aquesta disciplina que ofereix la FCEH ha anat evolucionant i creixent al llarg de les darreres temporades. Es va iniciar amb una estructura petita, que preparava esportistes infantils per competir a Campionats de Catalunya, i avui en dia podem parlar d’un equip consolidat amb atletes que participen internacionalment en Copes del Món i d’Europa, i que treballen al mateix nivell  com un segon equip estatal. Esportistes com Queralt Castellet, Carles Torner, els germans Vergés i Maria Hidalgo, recentment incorporada a l’equip estatal d’Snowboard, s’han format també amb els programes de tecnificació de la FCEH. Aquesta temporada composen l’equip català d’Snowboard els especialistes en Boardercroos, Fiona Torelló, Marc Roure i Joan Pascual, i els especialistes en Slopestyle, Pau Bartolo i Aleix López. El tècnic de l’equip és Santi Corral i seu preparador físic Alex Martín.

 

Barcelona Ice Blue Cats  Campiones de la Copa España Hoquei gel femení

Diumenge també vam sumar un altre èxit al gel de la pista de Valdemoro on se celebrada la final de la Copa de España d’Hoquei gel femení. El conjunt català del Barcelona Ice Blue Cats, el primer equip d’hoquei gel català que es va constituir el passat 2014 amb jugadores que procedeixen de l’hoquei línia, va aconseguir ahir diumenge per primer cop i després de només dos anys competint, el seu primer títol de Copa España. Les jugadores van arribar a la final contra el Majadahonda després de guanyar per 5 a 3 a l’equip de Valdemoro.

Les catalanes aquesta temporada també s’han proclamat campions de la Lliga Nacional d’aquesta disciplina. L’Ice Blue Cats pertany a l’Associació Sant Martí Esport (ASME), i des del 2014 intenta fer-se un forat en la lliga en un esport molt minoritari. ‘Nosaltres entenem que aquest equip és un projecte de ciutat’, va dir Juan Gallardo, vicepresident de l’entitat. Les jugadores de l’Ice Blue Cats no només han aconseguit fer-se un forat en les competicions nacionals sinó serun dels quatre equips més punters del panorama nacional, juntament amb les donostiarres del Kazkabarra, les madrilenyes del SAD Majadahonda i l’equip del Steel Acorns de Valdemoro.

 

Primera medalla de Short Track en una prova continental

Tot va començar dissabte 20 de febrer quan rebíem la notícia que el patinador de velocitat (Shortrack) Nil Llop, integrant de l’equip de tecnificació de la disciplina, aconseguia una medalla de plata en la prova dels 500 metres de la Copa d’Europa FIS de ShortTrack celebrada a Leeuvarden (Holanda): La primera d’un patinador de velocitat espanyol en una prova continental.

L’endemà diumenge, Nil Llop tornava a pujar al podi d’aquesta Copa d’Europa per endur-se el bronze en la prova dels 777 metres, després de competir amb un total de 58 patinadors de la seva categoria Júnior D i procedents de 10 països. “Estic molt content sobretot després d’haver pogut recuperar-me ràpid de la meva  fractura de turmell al mes d’octubre. Satisfet d’entrar per segon any consecutiu a la Europa Cup Final de Budapest amb nomes 1,5 hores de gel a la setmana”, explica Nil.

Aquestes medalles són molt importants pel projecte esportiu que necessita sí o sí més hores de gel i representen molt per un conjunt d’atletes que, com el Nil,  només fa dos anys que formen part del programa de tecnificació de Patinatge de Velocitat (Short Track) de la FCEH. Actualment són 10 els patinadors que formen part d’aquest programa ( 5 més que el darrer any) i tots disposen de la marca mínima que els hi permetrà participar a la Copa d’Europa durant aquesta temporada. Aquest esportistes són Roger Vallverdú, Victor Martinez, Nil Llop, Rafael Heredia, Stephane Barbera, Joan Manuel Coria, Arnau Coria, Ainoa Carreño, Teresa Moreno i Alez Nieto. Les expectatives posades en aquestes esportistes són molt positives donat els èxits internacionals que ja han assolit molt d’ells i els que poden assolir encara. També va ser meritòria l’actuació de l’esportista Rafael Heredia en aquesta Copa d’Europa, que va quedar el 12è de la general amb un 7è lloc als 1.000 metres i un 10è als 500 metres.