Cap de setmana Mundialista

La tercera aparició de la catalana de la FCEH, Laura Orgué en els Mundials d’esquí nòrdic està a punt de produir-se. La catalana, que fa quatre dies va saldar la seva participació en els 10 km d’estil clàssic amb una meritòria 38ª plaça, espera ara per intervenir en el seu millor prova: els 30 km d’estil patinador per al que es mostra optimista. Els 50 km masculins, amb quatre dels nostres, posaran fi el diumenge a les proves de fons dels Mundials de Nòrdic Oslo’11.

Laura Orgué, l’única espanyola a Oslo, té demà la seva prova de foc el dissabte. La jove barcelonina de 24 anys, que actualment viu a Igualada, és l’única esquiadora de fons espanyola que ha participat consecutivament en dos Jocs Olímpics (Torí 2006 i Vancouver 2010). Així que experiència no li falta. A continuació, analitza les seves dues primeres aparicions a Oslo i ens parla de la prova en la qual té centrades les seves aspiracions.

"Encara que els meus resultats en les dues primeres curses mundialistes no són molt vistosos, la meva conclusió és que sóc optimista de cara a l’última prova de demà", reflexiona Orgué. "En els 15 km persecució, una mala sortida (era en massa) va determinar una cursa una mica fluixa. Vaig quedar ràpidament darrere del grup i continuar així gairebé tota la carrera. Un cop et despenges del grup, després és molt difícil recuperar i acabar bé. Per això vaig quedar la 45a. Quant a la segona, els 10 km, ja va ser millor. Vaig aconseguir arribar en 38ª posició. Tenint en compte que és una carrera en estil clàssic i amb cronòmetre, es pot considerar una bona classificació, o si més no correcta".

La fondista catalana diu trobar-se en un bon moment, malgrat el cansament acumulat en dues competicions al més alt nivell. "Les sensacions físiques en la segona prova van ser molt millors que en la primera cursa, així que, com dic, sóc optimista de cara a l’última prova.

Es tracta d’una carrera de 30 km en estil patinador, també de sortida en massa. És una competició llarga, en la qual, si la sort acompanya i no et quedes clavat a la sortida, es pot realitzar un bon resultat". El millor resultat de Orgué en competicions d’aquest estil (tant en Mundials com en Jocs Olímpics) ha estat una 27ª posició, l’any passat a Vancouver 2010. "Per això, el meu principal objectiu seria millorar alguna cosa aquesta posició", explica.

Al marge de l’estrictament esportiu, Orgué parla del bé que està funcionant l’organització d’aquest Mundial i del bolcats que hi ha els noruecs en ell. "Vivim en un gran ambient. S’entén per què Noruega és una potència mundial en esquí nòrdic", explica. "La ciutat és plena de seguidors d’aquest esport, és un ambient increïble. Després de veure les aglomeracions de gent que es concentra aquest esdeveniment, sembla impossible pensar que aquest esport, a casa nostra, sigui un esport minoritari i molt desconegut".

Diumenge, marató masculina

Després de la disputa, demà dissabte, de la prova femenina en la qual participarà Orgué, el diumenge se celebraran els 50 km masculins estil patinador, amb els quals finalitzaran les proves de fons en aquests Mundials d’Esquí Nòrdic. Espanya presentarà la seva major nombre de participants en competició. A Vicenç Vilarrubla i Javier Gutiérrez, que ja han participat en 30 km persecució i 15 km clàssic, se’ls uniran Diego Ruiz i Ioseb Roig, tots dos especialistes en aquesta prova maratoniana, l’única en la que competeixen a Oslo.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.