Catalunya supera Euskadi en un duel de veterans d’alta intensitat

foto

En una pista de gel de Puigcerdà que feia goig, la selecció catalana va aconseguir la victòria per 6-3 en un matx que no es va decidir fins a la darrera part. Zapata va ser el màxim golejador català amb un hat-trick.

 

Com si no haguessin passat els anys, com si es tractés d’un partit de la màxima competició internacional, el duel que vam viure el passat cap de setmana a Puigcerdà va ser d’aquells que fan afició. Per primer cop en la història de l’hoquei gel en la categoria de veterans, les seleccions de Catalunya i Euskadi es veien les cares, amb aquesta primera com a local.

I el partit no va defraudar. Les dues seleccions van disputar un partit igualat, especialment en les dues primeres parts. La primera va acabar amb empat a 1, i la segona amb empat a 2.

Així, no va ser fins a la tercera que els catalans van imposar un ritme més alt i van poder decantar la balança a favor seu. En Carles Benito va encetar el marcador català. Mentre que en Enrique Zapata, amb tres gols, i Jordi Bernet amb dos, van ser els jugadors catalans més destacats de cara a porteria. Pel que fa a la  selecció basca Iñaki Salegui, Iñaki Izaguirre i Alain Iturralde van ser els golejadors.

“Va ser emotiu retrobar-se amb excompanys de selecció i lluitar contra ells va ser molt especial. De fet, Euskadi ja té ganes de revenja, aquest cop a San Sebastián, aquest any o el que ve” explica un dels protagonistes, Salva Barnola, jugador de la selecció veterana catalana i exjugador del Puigcerdà.

“Crec que durant el partit es van poder veure jugades molt ben trenades, que últimament a l’hoquei gel manca una mica això, poder veure quatre passades seguides. Ara el joc és molt més directe” comenta Barnola.