Celebrada la 1a cursa de la Copa Intercontinental IPCAS de La Molina

La 1a prova de la Copa Internacional IPCAS, un eslàlom, per a persones amb discapacitat física o visual s’ha celebrat sota una forta nevada i un bon ambient de competició. Els locals Ana María Selvi, en discapacitats visuals, i Úrsula Pueyo, en discapacitats físics han aconseguit la victòria en la seva categoria.

Ha estat una jornada rodona d’esquí d’alt nivell, on s’han dut a terme les curses d’eslàlom tant de categoria femenina com de la masculina a dues mànigues amb uns traçats exigents a l’imponent estadi de competició del Roc Blanc. A més, les curses han estat acompanyades d’una bona nevada que ha deixat encara més neu a l’estació ceretana. La primera de les proves que se celebren aquesta setmana a l’estació de La Molina de la Copa Internacional IPCAS d’esquí alpí ja té guanyadors. Ana María Selvi (1:37:85) i el polonès Maciej Krezel (1:15:89) han estat els guanyadors de l’eslàlom en categoria discapacitats visuals que s’ha dut a terme a l’estadi de Roc Blanc. En la categoria de dempeus la mallorquina Úrsula Pueyo (1:28:52) i l’austriac Martin Wuerz (1:12:39) s’han endut la victòria d’aquest primer eslàlom. Finalment, entre els esquiadors en cadira la sueca Linnea Ottosson (1:57:95) i el croat Dino Sokolovic (1:12:87) han estat els més ràpids. En homes cal destacar també el tercer lloc de Diego Guerrero (discapacitat visual) que ha sumat un temps de 1:12:04 en les dues mànigues. En dones també han tingut resultats destacats Bárbara Pérez, segona dempeus amb un temps de 1:32:36, i Nathalie Carpanedo, segona en cadira amb 3:39:71

Ana Maria Selvi i Úrsula Pueyo, les millors espanyoles

Els resultats d’Ana María Selvi i Úrsula Pueyo són els més destacats entre tots els esquiadors locals que han participat en aquest eslàlom de la Copa Internacional IPCAS de La Molina. Ana María Selvi ha finalitzat en la primera posició de la categoria de discapacitats visuals, un gran resultat que l’ajudarà a millorar punts. Després de la cursa explicava: “El traçat estava molt bé, amb alguns trams més complicats on s’havia d’estar alerta, però la neu estava en perfecte estat i molt ben preparada”. Per a la cursa de Gegant, espera repetir aquest resultat, tot i que intentant millorar les sensacions que ha tingut, comentava l’esquiadora ben exigent. Per la seva banda, Diego Guerrero, que ha aconseguit acabar l’eslàlom en tercera posició, també ha remarcat que “el traçat tenia algunes zones complicades però que estant atent podies solucionar-ho bé. Demà, aniré a tope per intentar millorar el resultat d’avui”.

Després d’aquesta primera intensa jornada de competició a La Molina, els esquiadors ja es preparen per a la 2a cursa de la Copa Internacional IPCAS que tindrà lloc avui dijous 23 de gener al mateix estadi de Roc Blanc. Serà una prova de Gegant.

Fonts: Comunicació FGC