Celebrat el 19è Amics de Montgarri amb onze podis de corredors catalans

L’estació de Baqueira Beret ha acollit els dies 13 i 14 de febrer una nova cursa del circuit d’esquí alpí Audi quattro Cup adreçat a nens i nenes de vuit a dotze anys. Ha estat la segona de les sis cites previstes per a aquesta temporada del circuit Audi quattro Cup d’esquiadors en categoria U12 i U10.

El tradicional trofeu Amics de Montgarri va celebrar el proper cap de setmana la seva 19a edició. Organitzat pel Club Aranès d’Espòrts d’Iuèrn (CAEI), la competició, que forma part del Circuit d’esquí Alpí Audi Quattro Cup 2016, es va desenvolupar a la pista Stadium i va aplegar prop de 350 joves promeses dels principals clubs d’Espanya.

El dissabte dia 13 de febrer els corredors U10 i U12 van disputara el súper gegant, la prova més veloç, que va proclamar com a campions en U10 i en categoria femenina a la corredora Clarita Crespo del club Xile (53.41), seguida de l’aragonesa Maria Martinez de Aragon (54.69) i de la corredora del club català AISC Nikole Arriola (55.95). En categoria masculina U10 el campió va ser el madrileny Bruno Martin (54.99), seguit del corredor del CAEI Victor Puente (55.00) i del corredor de la federació càntabra Neo Cercos (56.06). En U21 la campiona femenina va ser l’aragonesa June Garitano (52.57), seguida de la també aragonesa Paloma Antunez (53.12) i de la corredora catalana del GRANUEC Berta Suau (53.12). El podi masculí d’aquesta categoria U12 va ser íntegrament català amb el primera lloc d’Aniol Torres del GRANUEC (50.75), la segona plaça de Marçal Mestres també del GRANUEC (52.81) i el tercer lloc de Bruno Chalbaud del CAEI (52.89).

El diumenge 14 de febrer la competició seguia amb les proves gegant i eslàlom. Els U10 van competir al GS que va deixar un podi femení completament català format per Nikole Arriola del AISC (55.82), seguida de Andrea Rodriguez del CEVA (56.14) i de Patricia Roig del CSC (57.07). No obstant en el podi masculí no va haver-hi cap corredor català. El primer lloc va ser pel madrileny Jaime Butragueño (53.17), seguit del seu company Christian Hontoria (55.15) i de l’aragones Josu Garitano (55.35). Finalment els u12 van celebrar la prova d’eslàlom on en dones el podi va ser tot aragonès amb Ingrid Sologaistua (29.39), seguida de June Aguirrebeña (29.52) i June Garitano (29.57). En la classificació masculina destaquem els podis primer i segon aconseguits pels catalans Aniol Torres del GRANUEC (29.90) i Roger Segura del CANMC (31.18). El tercer classificat va ser Felipe Pinilla del XILE (31.22).

Els petits esquiadors van viure en primera persona tot allò que implica formar part d’un esdeveniment esportiu, divertint-se amb amics i en un entorn natural únic a la Vall d’Aran.