Comencen les sessions de formació sobre transparència per entitats.

L’objectiu de les sessions és donar a conèixer el projecte TransparEnt i proporcionar a les entitats criteris i eines per a fer una comunicació transparent i de qualitat, impulsant-hi millores que afavoreixin tant a cada una de les organitzacions com al conjunt del sector. 

Ja s’han obert les inscripcions per les sessions de formació de la plataforma TransparENT, una eina que permet a les entitats diagnosticar la seva transparència. Aquestes sessions es duran a terme a diferents municipis i ciutats de Catalunya. 

A Lleida, per exemple, s’han programat dues sessions pel dia 15 de juny, una al matí i altra a la tarda. A Olot es farà el dia 15 d’octubre i a la resta de localitats s’estan tancant les dates però les persones interessades ja es poden inscriure per reservar plaça. Aquestes ciutats són: Figueres, Girona, Tortosa, Sabadell, Vic, Reus i Tarragona.
L’aforament de cada sessió és limitat a 30 persones, i quan s’exhaureixin les places s’obrirà una llista d’espera.

Ja es poden fer les inscripcions mitjançant aquest FORMULARI que anirà incorporant les dates de les sessions a mesura que es vagin tancant.

Aquest programa de formació està organitzat per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. És una acció que encaixa amb les línies prioritàries del Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat 2014–2015, prorrogat per a l’any 2016, amb l’objectiu de posar a l’abast de les entitats una eina, un recurs gratuït, fàcilment accessible, dissenyat i elaborat amb la participació de les pròpies entitats, que les faciliti el coneixement sobre el compliment de la normativa sobre transparència alhora que els permeti donar a conèixer l’entitat i augmentar-ne la base social.

Sessions de formació TransparEnt a Barcelona

També a Barcelona s’estan fent sessions de formació, organitzades amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Algunes es fan amb la col·laboració de diferents federacions i altres estan obertes a totes les entitats, com la prevista pel dia 9 de juny a Torre Jussana. Per tenir informació d’aquesta i la resta de formacions previstes podeu consultar l’agenda del web TransparEnt.

El programa de les sessions de formació és aquest:

METODOLOGIA:

La sessió té una durada aproximada de tres hores i es treballa sobre la situació de cada entitat inscrita, amb casos reals d’utilització de la plataforma TransparEnt i amb models d’aplicació dels indicadors i criteris.

DESENVOLUPAMENT:

• Presentació i exposició de continguts i objectius.
• Valoració de l’estat de la comunicació i transparència de les entitats participants.
• Aprenentatge d’ús de la plataforma TransparEnt.
• Aplicació d’indicadors i criteris adequats a cada d’entitat que participa a la sessió.
• Establiment d’objectius de cada entitat participant.

INSCRIPCIONS:

FORMULARI d’Inscripció de formació a Lleida, Olot, Figueres, Girona, Tortosa, Sabadell, Vic, Reus i Tarragona.

FORMULARI d’inscripció de formació a Barcelona (Torre Jussana)

MÉS INFORMACIÓ:

Voluntariat.org

Agenda TransparEnt