Comunicat oficial: Una sentència al diàleg

foto

Un cop coneguda la sentència condemnatòria dictada, en el dia d’avui, pel Tribunal Suprem amb relació al procés contra els líders cívics i polítics catalans, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) manifesta el seu desacord.

La FCEH considera, en primer terme i per davant de tot, que la judicialització del conflicte no resoldrà la situació que viu ara mateix Catalunya i l’Estat, que requereix una solució política.

La presó preventiva no va ajudar a resoldre el conflicte i tampoc no ho farà, a partir d’ara, la presó dictada en la citada sentència del TS.

Amb més de 80 anys d’història, la FCEH sempre s’ha mostrat ferma defensora de la llibertat d’expressió i del dret a decidir.

Per això, la FCEH aposta per un procés de diàleg i negociació entre totes les parts, que ha de permetre trobar una sortida al conflicte i alliberar, el més ràpid possible, els líders cívics i polítics condemnats, empresonats des de fa dos anys. Un procés de diàleg que han de liderar les institucions del país i tots els responsables polítics en qüestió.

La FCEH manifesta, així doncs, tot el seu suport i solidaritat a les famílies dels presos polítics condemnats: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. 

Barcelona, 14 d’octubre de 2019