Coronats els primers campions d’Espanya de short track

El diumenge 17 de gener la Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH) va organitzar al Palau de Gel de Jaca, el I Campionat d’Espanya de Short Track, alhora Campionat de Catalunya, disciplina de nova implantació en els últims anys a Espanya, que està tenint una gran acceptació.

En aquesta competició es van donar cita els millors velocistes en pista curta sobre gel a Espanya, com els esportistes de la FCEH Víctor Martínez o Roger Vallverdú, or i plata de la categoria reina, que d’aquí a molt poc representaran Espanya en l’Europeu de Sotxi, i que ja compten amb experiència en Campionats d’Europa i Universiades. 

El torneig va acollir les categories masculina i femenina des de l’absoluta a la júnior, amb una participació de més de 32 patinadors i patinadores inscrits – la majoria del club català de la FCEH Barcelona Short Track- i una gran expectació entre els assistents. Aprofitant la celebració del Campionat, es va realitzar una Jornada de Formació, on els tècnics de la FEDH i els esportistes de l’equip nacional d’Espanya, van ensenyar als assistents les tècniques bàsiques d’aquest esport.

Els pòdiums del Campionat d’Espanya van ser els següents:

Júnior D Femení
1- Carla Álvarez
2- Lucia Marín
3- Gaelle Barberá
Júnior D Masculí:
1- Nil Llop
2- Joan Coira
3- Arnau Coira
Jr C Femení
1- Ainoa ​​Carreño
Júnior C Masculí
1- Rafael Heredia
2- Alex Nieto
Júnior B Femení
1- Teresa Moreno
2- Sara Arregui
Júnior B Masculí
1- Estephane Barberá
Júnior A femení
1- Andrea Arregui
Sènior Femení
1- Laia Vallverdú
2- Natalia Vidal
3- Laura Esbrí
Sènior Masculí
1- Víctor Martínez
2- Roger Vallverdú
3- Kepa Caballero

Quan als podis del Campionat de Catalunya, tots van ser els mateixos excepte en Júnior D Femení on el podi va ser Carla Álvarez (1a), Luisa Maria Gonzalez (2a) i Lucia Marin (3a).