Decidits els nous Campions i Campiones d’Espanya i Catalunya

Baqueira Beret ha acollit la gran cita anual del múixing amb el Campionat d’Espanya que ha proclamat també els Campions i Campiones de Catalunya. 

Aquest cap de setmana s’ha disputat al Pla de Beret, a l’estació aranesa de Baqueira Beret, una nova edició del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, la cita reina de la temporada. Una cursa que també ha estat puntuable per al Campionat de Catalunya de l’especialitat i per a la Copa Gos Àrtic.

Més de 120 esportistes es van inscriure en aquesta edició per participar en algunes de les categories que van conformar aquest campionat, tant en la modalitat d’sprint com de mitja distància. Van ser esportistes provinents d’arreu de l’estat espanyol, amb els representants de la FCEH com a delegació més nombrosa, amb 40 participants inscrits.

Dissabte es va disputar la primera mànega del Campionat, a partir de les 8 del matí per als participants del campionat de mitja distància, i de les 9h per als d’sprint. Diumenge, la sortida per als corredors de mitja distància va ser també a les 8h, mentre que per als d’sprint va ser a les 08:45h. 

4 múixers de la FCEH Campions d’Espanya 2015 

Els campions i campiones d’Espanya 2015 han estat el vasc Eneko Agirre, en categoria SM2;  Javier Marina en MD6; Javier Alemanno en SP6; el català Francesc Vallespí en SP4; el català Victor Carrasco en NMS1; Leire Fernández en NWS1; Iker Ozkoidi en SP8; el català Lázaro Martínez en SP4N; Samuel Fernández en SP2; el català Santi del valle en SP2N; Alejandro Gómez en CM; Felipe Larrazabal  en CMV i Leire Fernández en CW. 

Cal destacar també als múixers catalans que també van aconseguir pujar al podi d’aquests estatals. Francesc Farnos va fer 3er en SP4N; Oscar Lapeña subcampió en SP2; Daniel Artero 3er en CM; Anna Sorroche 3era en NWS1; Oscar Lapeña subcampió en SP6; Montse Claverol 3era en SP6; Ramon Armengol subcampió en SM2; Miguel Angel Franco 3er en MD6 i Roc Farnós 3er en SP1. També hi van competir 4 múixers catalans Infantils en SPI; Ariadna Lomeña, Jan Rigol i Ona Expósito, que van quedar 4a, 5è i 6a a la classificacio general de la categoria. 

Campions i Campiones de Catalunya de Múixing neu 2015

El Campionat d’Espanya de Múixing Neu va proclamar els Campions i Campiones de Catalunya 2015.
En categoria CMS el campió va ser Javier Torres Carrasco, subcampió Sergi Millaruelo i tercer classificat Jordi Viñals. En CMV, el campió de catalunya va ser Pep Fornells i subcampió Santiago Mesa. En CWS la campiona va ser Ines Hernández, seguida de la subcampiona Natalia Camps. En NMS1 el campió va ser Victor Carrasco, subcampió Marc Molera i tercer classificat Xavier Masramon. Eloi Contreras i Oscar Lapeña van ser els campions en SP4 i SP6, respectivament. Finalment, en SP1, el campió va ser David Cordon, subcampió Ona Expósito i tercer classificat Ariadna Lomeña. 

La prova de Beret va puntuar també per a la Copa Gos ARTIC, que celebrarà la seva última cursa de la temporada el proper 28 de març a la localitat lleidatana de la Pobla de Cérvoles, sobre terra. Una jornada que servirà també per fer la festa final de temporada i la cerimònia de lliurament de premis.

Enllaços relacionats
Classificació Campionat Espanya Sprint
Classificació Campionat Espanya Mitja Distància