Descens històric de l’espanyola Carolina Ruiz a Copa del Món

L’esquiadora andalusa Carolina Ruiz ha aconseguit una fita històrica: la 1era victòria espanyola en un Descens puntuable per a la Copa del Món d’esquí alpí disputat en Meribel (França), el passat dissabte 24 de febrer.

L’espanyola, que va pujar al primer equip nacional de la RFEDI als 16 anys, ha aconseguit a l’edat de 31 una fita històrica ja que s’ha convertit en la primera espanyola que aconsegueix una gran victòria en la disciplina reina de l’esquí alpí. I ho ha fet en gran. En un descens.

Aquesta primera victòria li arriba després de 14 temporades competint a la Copa del Món i dos podis. "He treballat molt per aconseguir-ho", va declarat Ruiz a la línia de meta. "Ja m’havia sentit molt bé en els entrenaments -ha afegit- i simplement he intentat esquiar com sempre. És increïble. Sóc feliç". Entrevista completa aquí.


1 minut, 42 segons i 56 centèsimes

Carolina Ruiz, nascuda a Xile, es va imposar a la pista de Meribel, que va ser seu dels Jocs Olímpics d’hivern d’Albertville al 1992, en 1 minut, 42 segons i 56 centèsimes, 20 menys que l’alemanya Maria Höfl-Riesch que va arribar en segona posició. Va completar el podi femení en aquesta pista de poc més de 2.600 metres i amb un desnivell de més de 700, la francesa Marie Marchand-Arvier.

Premi a la tenacitat

Ruíz, que acumula una trajectòria esportiva amb 3 participacions als Jocs Olímpics, 8 a Mundials i 15 a Copa del Món, per fi ha trobat el premi a la seva enorme tenacitat. Infatigable, renunciant al desànim, l’esquiadora s’ha tret de sobre l’etiqueta d’eterna promesa de l’esquí alpí espanyol a l’estació olímpica francesa que, 19 anys després, tornava a organitzar proves de la Copa del Món.
Ruiz ha unit el seu nom al dels germans Fernández Ochoa, Paco i Blanca, i al de María José Rienda, els únics que fins ara havien guanyat per a Espanya.