Díaz i Hurtado signen el millor debut olímpic


La parella de dansa sobre gel ha aconseguit fer història després de finalitzar ahir en 13a posició en els Jocs Olímpics d’Hivern Sochi 2014.

La madrilenya i el català no únicament han aconseguit les millors actuacions de la seva vida al programa Curt i Llarg (dedicat a la història d’amor entre Pablo Picasso i Dora Maar) sinó que a més s’han convertit en els patinadors espanyols amb millor resultat en el seu debut olímpic, millorant la 14a plaça de Javier Fernández a Vancouver 2010. En la jornada d’ahir, Hurtado i Díaz van aconseguir la 13a posició del dia amb un total de 88,39 punts (amb la 9a nota tècnica de les 20 parelles), superant per 6 punts sencers els 82,37 que tenien del passat Campionat d’Europa disputat a Budapest, per aconseguir una nota final de 146,97 , que també suposa una millora de gairebé una desena dels 137,58 de la cita continental.

Els esportistes han reconegut que han quedat molt contents després de la competició. Adrià ha reconegut que han acabat aquests Jocs Olímpics ‘fent història i molt contents de no haver tingut deduccions’. El patinador també ha afirmat que Patrice Lauzon, el seu entrenador, els havia dit ‘que no intentéssim repetir el d’ahir, però al final hi ha hagut la mateixa connexió . Estàvem ella i jo sols al gel , en la nostra bombolla ‘ .

Per la seva banda, Sara Hurtado ha afirmat que ‘no ens hem posat cap pressió per avui . A més, les parelles contra les que estem competint són de la millor categoria internacional i sabíem que estàvem molt a prop en punts i que podia passar qualsevol cosa ‘ . Hurtado ha expressat que ‘aquests Jocs han estat molt especials per a mi , perquè és la primera competició internacional a la que han vingut els meus pares . S’han estrenat en uns Jocs , i crec que ens han donat bona sort ‘ .

Enllaços relacionats
Vídeo Programa Llarg