Diego Ruiz i Berta Morral, campions d’Espanya de Rollerski de llarga distància a Reinosa (Cantàbria)

A l’espera de les primeres neus, els esquiadors de fons han tornat a reunir com cada any per disputar el Campionat d’Espanya de Rollerski de llarga distància, la versió en asfalt de l’esquí de fons.

Entre la població de Reinosa i l’estació d’Alto Campoo, la competència va ser total entre els més destacats dels membres dels equips nacionals, de manera que els dos títols principals es van decidir en els últims metres. Els triomfs absoluts van ser per a Diego Ruiz i per a la júnior Berta Morral.

Va caldre esperar a l’esprint que condueix a la meta per saber qui serien els nous campions 2011 a les seves categories masculina i femenina. A la població de Reinosa (Cantàbria), les dificultats d’un circuit tan exigent i l’adversa climatologia (pluja, fort vent i fred) van fer aviat la selecció final en els Campionats d’Espanya de Rollerski de llarga distància, disputats el diumenge 18 de setembre i organitzats eficient i conjuntament per l’Excm. l’Ajuntament de Reinosa, la Reial Federación Española Deportes de Invierno, la Federación Federación Cántabra de Deportes de Invierno, el Club Esquí Montaña Solvay i la Estación de Esquí y Montaña de Alto Campoo.

En categoria masculina, tant sèniors com júniors 2 van competir sobre una distància de 24 km, des de Reinosa a Alto Campoo. El català Vicenç Vilarrubla va entrar a meta en quarta posició, per darrera de l’aragonés Diego Ruiz, el cántabre Javier Gutiérrez i el basc Ioseba Rojo, en primera, segona i tercera posició, respectivament.

Totes les proves de dames (Infantils II, Cadets, Júniors, Sèniors i Veteranes) es van disputar sobre 12 km, des de Reinosa a Riaño, igual que les masculines d’Infantil II i Veterans. L’arribada de la màxima competició femenina estava a peu del port d’Alto Campoo. Allà, i igual que en la prova masculina, la catalana Berta Morral va entrar campiona (33m19s) imposant-se a la basca Maialen López per vuit segons, després d’haver rodat juntes des Reinosa.