Dilluns el Mundial de Telemarc a Espot

L’estació d’esquí d’Espot acollirà de l’11 al 17 de març els Campionats del Món de Telemarc. Hi participaran fins a un centenar dels millors telemarquers de 15 països, que competiran en quatre modalitats: clàssic, sprint i sprint paral·lel individual i per equips.

El proper dilluns comença a Espot el Mundial de Telemarc amb els millors especialistes d’aquesta modalitat alpina que va ser l’origen de l’esquí. L’estació del Pallars Sobirà porta ja tres anys consecutius acollint aquestes proves de la Copa del Món de Telemarc i en aquest 2013 la guinda és la disputa del Mundial. Es va començar amb Copes del Món el 2010 fins el 2012 que es van organitzar les finals d’aquest circuit de la FIS.

Clàssic – Paral·lel – Sprint – Paral·lel Sprint i Sprint

La competició escalfarà motors el proper dilluns 11 de març amb l’arribada de tots els equips tot i que segurament els països més punters seran ja a Espot entrenant la setmana anterior. La competició es posarà en marxa el dia 12 amb la competició de Clàssic. El dia 13 es faran les mànigues classificatòries del Paral·lel Sprint i la cursa es celebrarà el 14. El dia 15 es farà la cursa de Paral·lel Sprint per equips i el diumenge 17 s’acabarà aquest festival esportiu del taló lliure amb la cursa de Sprint.

La catalana Raquel Bau i el madrileny Tomàs Testillano, representant a Espanya

França i Noruega, amb vuit esquiadors cadascuna, són els països amb més corredors, per davant d’Alemania, Estats Units i Suïssa amb set. La resta de "telemarquers" són de Canadà, República Txeca, Dinamarca, Finlàndia, Gran Bretanya, Eslovènia, Japó i Espanya, que estarà representada per Tomàs Testillano i la catalana Raquel Bau.

Un pas definitiu per internacionalitzar Espot Esquí

L’estació d’Espot de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s’ha convertit en l’epicentre d’aquesta modalitat esportiva a l’Estat Espanyol i una de les més reconegudes del Telemarc a nivell internacional. Ara l’estació es troba en una condicions immillorables gràcies a que les nevades han estat molt abundants aquest hivern en el sector del Pallàrs Sobirà. Són dos les pistes on es disputaran les curses: Estadi i La 2.

Amb aquest Mundial de Telemarc, Espot i l’Àrea de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya faran un pas definitiu per donar a conèixer internacionalment aquesta estació d’esquí del Pallars Sobirà i el Pirineu Català. A més, l’esperit esportiu del Telemarc connecta molt bé amb la filosofia de muntanya d’Espot. 

Enllaços relacionats
Web Espot
Involucra’t i fes-te voluntari
Programa