El 2018 dels esports d’hivern de la FCEH, en 10 imatges [i Part 2]

foto

Tot i la velocitat amb què passa el temps, un any dóna per a molt, com demostren els resultats obtinguts per tots els nostres esportistes. Poques hores abans d’acomiadar el 2018, fem una repassada als millors moments, des d’un nou èxit en skeleton a la reivindicació de l’hoquei gel català i la progressió del patinatge artístic sobre gel. 

A continuació, el segon i darrer capítol d’aquest repàs esportiu.

 

 

Alex Martín, a l’ombra d’una medalla olímpica   [Snowboard]    

El tècnic va viure un moment històric aquest passat 15 de febrer quan el rider andalús Regino Hernández va guanyar la medalla de bronze en Snowboard Cross als Jocs Olímpics. Martín, peça clau en l’evolució de l’snowboard català aquests darrers anys, va formar part de l’staff de l’equip espanyol. Un moment molt especial que ens va explicar dies després, tornat de Corea.

 

Els fondistes catalans piquen pedra al circuit europeu   [Esquí de fons]    

En un esport amb molt nivell on un important grapat de països dominen amb autoritat les competicions, l’equip català d’esquí de fons va mostrar caràcter i progressió en cites destacades del calendari. Sense anar més lluny, les Finals OPA Cup disputades el març a Baqueira Beret, on els fondistes U18 van demostrar esperit competitiu tot i competir en U20. Una oportunitat per aprendre i seguir creixent.

 

Ander Mirambell registra un nou èxit personal a PyeongChang   [Skeleton]    

Amb una 23º posició, el pilot català d’skeleton va marxar dels Jocs Olímpics de PyeongChang amb el seu millor resultat en uns Jocs després de les experiències de Vancouver i Sotxi. Tot i comptar amb menys recursos que gran part dels seus rivals, Mirambell va lluitar amb ambició i sense reservar-se ni un gram d’energia per entrar al Top 20, el seu objectiu inicial. Per molt poc no ho va complir, però el balanç no podia ser un altre que positiu. Ja al novembre, el pilot va encetar nova temporada amb nous membres en el seu equip tècnic i un objectiu clar i concís: els Campionats del Món del març al Canadà.

 

Adrià Díaz i Olivia Smart: talent, constància i passió    [Patinatge artístic]    

En un esport tan tècnic, exigent i competit com el patinatge artístic sobre gel, la parella del FC Barcelona formada pel català Adrià Díaz i Olivia Smart han demostrat tenir-hi molt a dir. De fet, cada vegada més, com demostren els resultats de 2018. En el primer tram d’any, la parella va disputar els Campionats del Món a Milà amb una 12º posició, el millor resultat d’una parella espanyola de dansa de la història de la competició. I a la segona meitat d’any, la parella va seguir progressant amb una 5º posició al Grand Prix Skate Canada International, fins llavors el millor registre d’una parella espanyola aquest any.

 

L’hoquei gel català es deixa veure en les grans cites internacionals    [Hoquei gel] 

Tot i la manca de recursos i de protagonisme mediàtic, l’hoquei gel segueix creixent de forma progressiva al nostre territori. I no només en les competicions estatals. Un bon nombre de jugadors catalans han format part de les tres seleccions espanyoles que han guanyat el Mundial i, en conseqüència, han obtingut l’ascens de categoria. El primer, l’equip espanyol absolut femení en la competició disputada a Valdemoro (Madrid); el segon, l’equip U18 masculí, que va vèncer a Zagreb (Croàcia); i el tercer i últim, l’equip absolut masculí que va guanyar a Granada.