El 2018 dels esports d’hivern de la FCEH, en 10 imatges [Part 1]

foto

Tot i la velocitat amb què passa el temps, un any dóna per a molt, com demostren els resultats obtinguts per tots els nostres esportistes. Poques hores abans d’acomiadar el 2018, fem una repassada als millors moments, des d’un històric podi paralímpic a medalles internacionals i reaparicions molt esperades.

De moment, aquí va el primer capítol d’aquest repàs esportiu a l’any que ja acabem.

 

 

Astrid Fina es banya en bronze a PyeongChang   [Snowboard]    

Sens dubte, la rider paralímpica ha estat una de les grans protagonistes del 2018. La barcelonina encarava amb optimisme els Jocs Paralímpics d’Hivern de PyeongChang del mes de març després de l’experiència olímpica a Sotxi 2014. I, ras i curt, a la primera va anar la vençuda. Medalla de bronze en snowboard cross superant l’holandesa Renske Van Beek. Amb una alegria desbordant per l’èxit aconseguit, Fina encara va intentar sumar una segona medalla en banked slalom, on va ser 6º.

 

El somni fet realitat de Quim Salarich   [Esquí alpí]    

En el darrer moment, l’esquiador de Malla va obtenir la recompensa esperada i va poder competir als Jocs Olímpics de PyeongChang després d’una intensa temporada amb resultats a l’alça. Els JJ.OO. no eren l’objectiu primordial, com ell mateix havia explicat, però va acabar recollint els fruits d’una temporada ben planificada i executada. A l’eslàlom de Corea del Sud, el català no va poder completar la segona màniga després d’acabar 33º en la primera. L’experiència, però, ja queda per al record.

 

Queralt Castellet torna a volar   [Snowboard]    

L’estació de Saas Fee va acollir a l’octubre el retorn de la campiona catalana, que en aquest tram final d’any ha tornat a somriure sobre la taula. Un 2018 que va començar d’allò més bé, amb dues medalles (or i bronze) en Copa del Món, prèvies als Jocs Olímpics. A la gran cita de Corea, la catalana va obtenir el seu primer diploma olímpic en Halfpipe (va ser 7º). Després, pas per la sala d’operacions per resoldre uns problemes d’espatlla abans de tornar a la competició d’alt nivell en aquest darrer tram d’any.

 

Nil Llop i una recuperació de campió   [Patinatge de velocitat]    

El passat mes de juny el món dels esports d’hivern va rebre un fort cop després de conèixer l’accident del patinador Nil Llop, mentre s’entrenava a Sant Boi. Fractura de fèmur, turmell i mandíbula, entre altres lesions de consideració, i un fre a la bona progressió que estava demostrant. Però, tot i l’edat de Llop, cap obstacle és massa gran i amb constància i motivació va retallar els terminis de recuperació. La Copa del Món Júnior de Polònia del novembre va ser l’escenari escollit per l’equip tècnic per veure reaparèixer en competició al jove patinador. El 2019 ja tremola

 

Els múixers catalans no abaixen el pistó   [Múixing]    

Afortunadament, el palmarès del múixing català dels darrers anys és prolífic en títols i posicions d’honor, i aquest 2018 no ha estat una excepció. Primer van ser els Campionats del Món de la ICF a Polònia, amb medalles d’or de Víctor Carrasco i Enrique Vilchez i el bronze d’Olga Álvarez. Després, nou èxit als Campionats del Món amb gossos nòrdics de la WSA a Eslovàquia amb tres medalles d’or: Moisés Valero, Lázaro Martínez i, altre cop, Olga Álvarez. A més, Víctor Carrasco va sumar una medalla de plata als Campionats d’Europa de la IFSS a Suècia.