El 3 de febrer arriba la 34a Marxa Beret, la competició de fons més important de l’Estat

Forma part del circuit Euroloppet, un circuit de gran prestigi a nivell europeu que posiciona a la Marxa Beret entre les 13 marxes populars de llarga distància més importants d’Europa.  

La organització preveu una important afluència de corredors de qualitat com l’equip nacional espanyol, els millors corredors francesos del Pirineu i d’altres esquiadors estrangers atrets per la promoció internacional de la marxa.

La Marxa Beret és la competició popular de fons més important de l’Estat, una prova consolidada al llarg de més de 30 anys, que aquest any arriba a la seva 34a edició. La Marxa Beret, que l’any passat va reunir a prop de 1300 participants, està inclosa al circuit Euroloppet, un circuit de gran prestigi a nivell europeu que posiciona a la Marxa Beret entre les 13 marxes populars de llarga distància més importants d’Europa.

La preparació de la Marxa Beret avança a bon ritme per complir amb la seva data de celebració prevista per el proper diumenge dia 3 de febrer de 2013. En quant a l’aspecte tècnic de la prova, es mantenen les distàncies de 10, 21 i 42 quilòmetres; totes en tècnica clàssica. La organització preveu una important afluència de corredors de qualitat com el equip nacional espanyol, els millors corredors francesos del Pirineu i d’altres esquiadors estrangers atraits per la promoció internacional de la marxa, com per exemple corredors alemanys, noruecs, francesos i d’altres països com Rússia, Canadà o Estats Units.

Comitè Organitzador

El comitè organitzador està format pel Conselh Generau d’Aran, l’Ajuntament de Naut Aran, l’estació d’esquí de Baqueira Beret i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) a més d’altres entitats que hi donen suport. La feina feta al llarg de tants anys ha permès que aquesta prova es consolidi com a líder i com una forta eina de promoció i referència esportiva. L’esdeveniment aplega cada temporada uns 1.200 participants a la Vall d’Aran. El rècord absolut de participants va ser l’any 2002 quan es van reunir 1.727 inscrits.
 
 
Objectiu Euroloppet

Euroloppet és una associació formada per les marxes populars d’esquí de fons més importants d’Europa. Pertànyer a aquest circuit ofereix a l’Aran la possibilitat de donar-se a conèixer a Europa com a centre de esquí i muntanya. Anualment es dissenya una calendari de competicions i d’entre totes les proves s’estableixen dues marxes com a Campionat d’Europa de Llargues Distàncies.

Els organitzadors de la Marxa Beret tenen l’objectiu d’impulsar aquesta prova a nivell estatal i europeu per continuar creixent i superar els 1700 participants que fins ara havia estat la xifra més alta. Marcos Miló Dominguez, Director de la 34a Marxa Beret, explica que "treballar per la Marcha Beret suposa plantejar-nos millores i nous reptes, com la designació per organitzar el Campionat d’Europa de llargues distàncies a la temporada 2015/16, sense oblidar-nos de corregir els errors que es s’hagin pogut cometre a les darreres edicions"

10a Sprint Salomon el dissabte a Beret

Un any més, el dissabte dia 2 de febrer, Salomon serà present a la gran festa de l’esquí de fons amb el Sprint Salomon, la prova més antiga del Pirineu en aquesta especialitat. És una prova en tècnica clàssica en la qual es realitzen sèries eliminatòries de 4 corredors/es. Destacar la col·laboració i participació de Salomon com a sponsor que donarà nom a aquesta tradicional prova i es farà càrrec dels premis en metàl·lic tant del Sprint com de la Marxa Beret. La cita serà el dissabte 2 de febrer al Pla de Beret a les 12:00 hores. 

La Marxa Beret a les xarxes socials

En aquesta edició de la Marxa Beret, la cursa s’estrena a les xarxes socials. A partir d’ara podreu seguir totes les novetats, galeria d’imatges i informació de la Marxa Beret en Twitter (@Marxa_Beret) i Facebook.

Programa

DIVENDRES, 1 de febrer
• 14.00h: Obertura Casa d’Acollida i inscripcions.
• 18.00h: Reunió tècnica
• 20.30h: Tancament d’inscripcions.

DISSABTE, 2 de febrer
• 10.00h: Obertura Casa d’Acollida i inscripcions.
• 11.30h: Sorteig dorsals Sprint Salomon.
• 12.00h: 1a sortida SPRINT SALOMON.
• 19.00h: Presentació 34a MARCHA BERET.
• 19.30h: Lliurament de premis Sprint Salomon.
• 20.00h: Reunió tècnica.
• 20.30h: Tancament d’inscripcions.

DIUMENGE, 3 de febrer
• 08.00h-09.30h: Recollida de dorsals d’última hora (reciente de sortida).
• 09.00h: Obertura recinte de sortida.
• 10.00h: SORTIDA 34a MARCHA BERET.
• 13.00h: Lliurament de premis.
• 14.30h: Tancament del circuit.

Enllaços relacionats
Web oficial Marxa Beret
Revista Marxa Beret