El Barça aixeca la Copa del Rei d’Hoquei Gel quatre anys després

foto

L’equip blaugrana va superar amb claredat al CG Puigcerdà (1-5) al Pavelló de Gel de Jaca i aixeca una Copa on també va superar al campió de Lliga en semifinals. L’equip ceretà tanca una gran temporada on només hi han faltat els títols.

Davant del mateix rival, en el mateix escenari i amb un resultat final força semblant. La final de la Copa del Rei d’hoquei gel disputada ahir a Jaca va recordar molt a la de la temporada 2014-15, quan el FC Barcelona va superar per 6-2 al CG Puigcerdà. Aquesta vegada va ser per 5-1, en un monòleg blaugrana.

Arrencada blaugrana fulgurant

Amb molt caràcter i ambició, els jugadors del Barça van sortir per totes, a deixar encarrilat el partit ja en el primer període. I així va quedar demostrat amb el primer  gol, d’Oscar Rubio al minut 9, i el segon, dos minuts després, obra d’Iker Barandiaran. Per si no n’hi hagués prou, Bruno Baldris va posar el 0-3 quan encara no s’havia arribat al quart d’hora de joc.

“Teníem clar que volíem jugar amb les línies molt juntes per tal d’ofegar el Puigcerdà i el pla va sortir bé. És un premi a una temporada plena d’alts i baixos” destaca un dels jugadors clau de l’esquema blaugrana, Oriol Rubio.

L’equip de la Cerdanya va obrir el segon període amb ganes de retallar distàncies però, precisament quan semblava que s’havia refet, el Barça va tornar a perforar la porteria del porter rus Tsaregorodtsev amb un gol de l’ucraïnès Iegor Gerasymenko (0-4).

Quedava temps, però la remuntada ja semblava una gesta molt complicada d’executar per al Puigcerdà. A 12 minuts pel final va arribar el primer gol ceretà, de Pablo Muñoz, que va tenir una resposta immediata per part del rival, amb el segon gol de Barandiaran, que sentenciava el partit (1-5).

“Sabíem que seria un partit difícil, ja que el Puigcerdà ens havia guanyat moltes vegades aquesta temporada. Però tot just començar el partit, després del primer faceoff, vam jugar a un alt nivell i amb una mentalitat diferent” analitza el tècnic de l’equip blaugrana, Marcus Fajardo.

Temporada de contrastos

El títol tanca una temporada irregular del FC Barcelona a la Lliga, on va acabar tercer i va quedar eliminat de forma clara en semifinals en mans del Puigcerdà. “Aquesta Copa ens dóna aire després d’un any que ha donat la sensació de ser una autèntica muntanya russa” destaca Fajardo.

“En tota la temporada només hem tingut un o dos partits dolents i un d’ells ha estat aquest” comentava el capità del CG Puigcerdà, Bastien Tona, en acabar el matx.

I és que, tot i no poder aixecar cap títol, els ceretans tanquen una temporada de notable alt, lluny de les sensacions negatives que portava mostrant els darrers anys. A més d’aquesta final de Copa, l’equip va aconseguir posar contra les cordes fins a l’últim moment el CHH Txuri-Urdin en la final de la Lliga Nacional.