El Campionat de Catalunya de Velocitat fa saltar espurnes a La Molina

foto

Esportistes U14|U16 de diversos clubs catalans van disputar-se el passat 30 de març el títol català de l’especialitat en un traçat de Súper-G (SG) a La Molina. El temps va acompanyar en una prova on els podis van estar molt renyits.

El passat cap de setmana La Molina va acollir una de les últimes grans cites de la temporada d’hivern 2018-19 amb el Campionat de Catalunya de Velocitat d’Esquí Alpí en categoria U14|U16. Els corredors van participar en dues jornades de Súper Gegant (SG) tot i que només la primera, disputada el dissabte, va ser vàlida per al Campionat.

Diversitat de clubs als podis

En el SG inaugural, que decidia el Campionat de Catalunya, els més petits de la categoria U14 van mostrar un alt nivell i una igualtat que es va veure reflectida en les primeres posicions. En categoria femenina, Aura Coronado (MLEC) va endur-se el títol per només 5 centèsimes d’avantatge sobre Martina Llorens (Llívia) i 77 sobre Nikole Arriola (AISC), que va ser bronze.

En homes, Marçal Mestres (Granuec) va ser el més ràpid en completar el traçat de la pista Torrent Negre, seguit de Lluc de Castellarnau (CAEI) i de Roger Barceló (CANMC).

Per la seva part, en U16 la corredora Elsa Sisniega (ELIT) va endur-se el títol de campiona catalana en un podi que van completar dues membres de LMCE com Georgina Tarragó, segona, i Carlota Goula, tercera. En la prova masculina, Jan Sulé (LMCE) va proclamar-se campió amb menys de mig segon de diferència respecte a Aniol Torres (Granuec) i 7 dècimes respecte a Martí Pérez (LMCE).

Decidits els campions de Catalunya de l’especialitat, l’endemà els joves corredors van tenir l’oportunitat de tornar a volar en el mateix traçat, en aquest cas amb els trofeus de la prova en joc. El podi d’U14 el van formar les mateixes corredores del dia anterior, però amb un ordre diferent. Aura Coronado va repetir victòria mentre que, en aquest cas, Nikole Arriola va ser segona i Martina Llorens, tercera.

En homes, Lluc de Castellarnau va pujar a l’esglaó més alt del podi mentre que Marçal Mestres, aquest cop, es va haver de conformar amb la segona posició i Roger Barceló va repetir la tercera.

En U16, segon triomf d’Elsa Sisniega en un podi format també per Georgina Tarragó i Maria Rovira (LMCE). En homes, Jan Vilella (CET) va ser el més ràpid per només 5 centèsimes de diferència respecte a Jan Sulé, amb Conrad Sastre (Granuec) en tercera posició.