El català Daniel Delfa, primer jutge olímpic en la història del patinatge artístic espanyol

Daniel Delfa: ‘Espero que aquesta sigui la primera de moltes actuacions de jutges olímpics espanyols per al nostre esport’.

La Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH) comptarà amb un cinquè representant en els Jocs Olímpics de Sotxi 2014 després de la designació del jutge català Daniel Delfa. El jutge, nascut a Barcelona fa 39 anys, es converteix d’aquesta manera en el primer jutge de la història del patinatge artístic espanyol a puntuar en uns Jocs Olímpics, i serà el cinquè integrant de la delegació espanyola amb més representants de la història en aquest esport. Recordem que es segura la participació a Sotxi 2014 del patinador i campió d’Europa Javier Fernández i de la parella de dansa sobre gel formada per Sara Hurtado i el català Adrià Díaz.

Delfa va començar la seva trajectòria com a jutge de patinatge sobre gel fa dues dècades, quan compaginava aquesta tasca tot i ser patinador en actiu. Amb gran experiència en les proves del nostre país, ja que ha estat designat per puntuar en 14 de les últimes 15 edicions del campionat d’Espanya, va debutar internacionalment en l’ISU Junior Grand Prix d’Andorra el 2005 i la seva primera gran competició va ser el Campionat del Món de Los Angeles el 2009.

Daniel Delfa és un dels tres jutges ISU espanyols, a més de Marta Olozagarre i Saioa Sancho, encara que també és controlador tècnic ISU, sent l’únic al nostre país en aquests moments. El mateix jutge espanyol ha reconegut que per a ell ‘és un honor poder estar en uns Jocs Olímpics representant a Espanya. Vull agrair el suport que he rebut sempre per part de la Federación Española de Deportes de Hielo  i espero que aquesta sigui la primera de moltes actuacions de jutges olímpics espanyols per al nostre esport’.

Font: FEDH