El català Isaac Vergés va quedar a un sol punt de ser finalista al Half Pipe dels Mundials Snowboard FIS La Molina 2011

Les proves de classificació del Half Pipe, disputades dimecres en el monumental superpipe de la Molina, van col·locar als asiàtics al capdavant de les seves respectives categories. El japonès Ryo Aono i tres xineses (Jiayu Liu, Xuetong Cai i Zhifeng Sun) van fer valer la seva experiència i els seus títols internacionals acumulats per marcar la línia de cara a les finals de demà, en la qual no hi haurà representació catalana

L’actuació de l’equip espanyol a l’HP va tenir força semblant amb el del Big Air. En principi havien de ser quatre els participants, però l’andalús Regino Hernández, el millor en el snowboard cros (37è), va decidir no entrar en lliça pel fet que es va ressentir de la seva lesió al genoll, que ja va coartar les seves possibilitats en el SBX. Sense ell, les millors opcions estaven en mans dels germans catalans Vergés. Però Rubén va tenir un problema en l’entrenament de dimarts i no va poder oferir la seva millor versió. Va ser Isaac qui més es va acostar a l’objectiu: classificar-se per semifinals. Per a això, havia de quedar entre els millors sis de la seva sèrie (al HP els tres primers van directes a la final i els tres següents a semifinals), però va tenir la mala sort de quedar setè, a un punt del sisè. Pel que fa a Oriol Fargas, als seus 17 anys va pagar la inexperiència i mai va tenir opcions. A nivell de classificació, Isaac Vergés va ocupar la 21 ª posició amb 19.9 punts, el seu germà Rubén la 28ª (17/09) i Fargas, la 40ª (06/12) entre 56 riders.

 
‘Ha estat una llàstima el d’Isaac. Va perdre unes dècimes per tocar lleugerament amb la mà. Però crec que ha complert ‘, va comentar Daniel Fernández, el tècnic responsable de la RFEDI.
‘Ens queda un regust agredolç. A més, Rubén no va poder competir com sap, perquè es va fer mal en una engonal en l’entrenament. No ha pogut fer el que volia. Té molt més nivell, com ja va demostrar als Jocs de Vancouver. Pel que fa a Oriol (Fargas), té molt potencial a la seva edat. Aquest Mundial li servirà d’experiència per al futur ‘.

 
Isaac Vergés es va prendre amb filosofia això de no entrar en semifinals. ‘No crec haver fallat. He fet el que podia, he donat el millor de mi, així que no em sento malament’, va comentar el rider català. ‘He fet la meva ronda segur a l’hora de fer els meus trucs. Tampoc m’he preocupat per saber com anaven els meus rivals, jo anava al meu. L’equip ha fet una gran feina, però cal tenir en compte que els millors del món estan encara lluny de nosaltres ‘.

 

A punt per al Slopestyle

 Isaac, el major dels germans Vergés, estarà també al Slopestyle (SBS), que el dijous es posa en marxa amb els entrenaments oficials i les finals, el dissabte, posaran colofó a aquests Mundials. Vergés és l’espanyol més polivalent aquí: competeix en tres proves, BA, HP i SBS.

L’Slopestyle no estava en principi en el programa de la Molina 2011, però finalment va ser inclòs al novembre amb vista a ser olímpic en els pròxims Jocs, que tindran lloc a Sochi el 2014. Es tracta d’una prova de freestyle en què, sobre un circuit, el snowboarder ha de realitzar diferents exercicis en l’aire, així com sobre rails, rampes o baranes. Com en el Half Pipe, no és contra el rellotge, sinó que els jutges puntuen l’estil i la dificultat de l’execució.

 
La inclusió del Slopestyle ha obert la porta als quatre riders que dirigeix Gerard Freixas, el mateix tècnic de la RFDEI que porta l’equip de Big Air. Es tracta de Carlos Manich, Carlos Torner, Josep Junior Castellet i Miquel Moreno. ‘Tinc als nois excitats, amb unes ganes boges de competir. Tres d’ells ja ho van fer en el BA de Barcelona, i Moreno està desitjós de debutar ‘, va explicar Freixas. ‘El circuit té molt bona pinta i espero que els vagi molt bé amb el suport del públic. El SBS té molta tirada popular, i era un col·lectiu al qual no li arribava l’oportunitat de mostrar-se.
Per a nosaltres és meravellós que s’hagi construït el d’aquí. Això permetrà poder entrenar durant bona part de l’any. És una disciplina en la qual tenim molt de futur’.


Escolars catalans als Mundials

ElsIXCampionatsMundialsSnowboardlaMolina2011estancomptantaquestsdiesambunsaficionatsmoltespecials: elsescolarscatalans. Mésdedos milersd’ells acudiranalllargd’aquestasetmanaal’estacióceretanaperpresenciaruna jornadadelacompeticiói, així, poderviureendirecteaquestgranesdevenimentesportiu. Per a moltsd’ellsestractadela seva primeraexperiènciaa la neu. L’acció, ideadaperlaFederacióCatalanaEsportsd’Hivern (FCEH) icompartida per la Molina, esdiuEscoles de Campionat portaalsnensalaneu‘,  i s’inspiraen unprojectedelaFISanomenatSnowkidzperaproparalsméspetitsaun móni a unessensacionsnoves.