El COE selecciona a 8 catalans per a participar als Jocs Olímpics de Sotxi 2014

El Comité Olímpico Español (COE) ja ha fet oficial la llista d’esportistes que viatjaran el proper mes de febrer a Sotxi (Rússia) per participar en els Jocs Olímpics d’Hivern. Entre els seleccionats amb passaport olímpic assegurat hi ha 8 catalans; Alex Puente, Ferran Terra, Pol Carreras, Laura Orgué, Queralt Castellet, Rubén Vergés, Ander Mirambell i Adrià Diaz.

A menys d’un mes de la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi a Rússia, el President del COE, Alejandro Blanco, va anunciar ahir a Madrid el llistat oficial d’esportistes que formaran part de la delegació espanyola i entre els quals hi haurà 8 catalans: Alex Puente, Ferran Terra i Pol Carreras en Esquí Alpí, Laura Orgué en Esquí de Fons, Ander Mirambell en Skeleton, Queralt Castellet i Rubén Vergés en Snowboard. Cal destacar que el COE va acceptar ahir en la seva totalitat la proposta d’esportistes catalans que va presentar la RFEDI, pel que fa a les disciplines de neu,  i que vam fer pública en una nota de premsa la passada setmana. Pel que fa a les disciplines de gel representades per la Federación Española de Deportes de Invierno (FEDH) Adrià Diaz, al costat de la seva parella la madrilenya Sara Hurtado, i Ander Mirambell, s’han assegurat el passaport olímpic en les disciplines de Patinatge Artístic i Skeleton, respectivament. “Estem molt satisfets que el COE hagi acceptat la totalitat de la proposta que va presentar la RFEDI i que la representació Catalana a Sotxi pugui ser tant nombrosa, ens consta l’esforç, la lluita i la il·lusió de tots aquests esportistes per poder obtenir la millor classificació possible”, són paraules del Sr. Oscar Cruz, President de la FCEH.

Els 8 esportistes catalans han aconseguit ja el passaport olímpic i viatjaran a la ciutat Russa de Sotxi amb la resta d’esportistes seleccionats en la que és la delegació espanyola més àmplia i fort de tota la història en uns Jocs d’Hivern, segons el COE. El President de la RFEDI, el Sr. Eduardo Roldán va donat les gràcies a l’esforç que fan els esportistes i a la col·laboració de les Federacions Autonòmiques: ‘Vull donar les gràcies a l’esforç dels esportistes i també a les diferents Federacions Autonòmiques per la seva col·laboració, al Comitè Executiu per l’esforç realitzat perquè aquests 16 esportistes de la REFDI estiguin a la llista, i també vull agrair el suport del Consejo Superior de Deportes (CSD) i a tota la gent que s’ha implicat per donar suport als esportistes”.