El cúrling, gran protagonista del cap de setmana a Puigcerdà

foto

El dissabte va tenir lloc la tercera i definitiva jornada de la Lliga Catalana, que no va decidir el guanyador fins a l’última ronda. L’endemà va ser el torn del novedós format de dobles, amb sis equips en competició.

Després de les dos primeres jornades de la 13ª Lliga Catalana de Cúrling, que va tenir el Palai de Gèu Vielha com a escenari, era el torn de la tercera i definitiva. Després de dues setmanes d’espera, arribava el moment de saber si el líder provisional, el Val d’Aran Montcorbison, seria capaç d’aguantar la pressió. I la pista de gel de Puigcerdà ho va viure en directe amb l’organització del Club Poliesportiu Puigcerdà.

La primera ronda va tenir lloc a les 9:00 del matí, on es van produir ja canvis importants en la classificació. El Puigcerdà Masters, amb una victòria ajustada sobre el Barcelona Shaw (5-4), es va col·locar nou líder desbancant el Val d’Aran Montcorbison, que va perdre clarament davant el Barcelona Martín. Aquest últim, justament, va ser botxí també del Puigcerdà Masters en la següent ronda, que va permetre als aranesos recuperar el liderat.

Tot per decidir en una última ronda emocionant que es va decantar a favor dels participants locals. El Puigcerdà Masters va vèncer al Barcelona Obradó (2-7) i el Val d’Aran Montcorbison va perdre davant el Barcelona Shaw (6-8).

Classificació final

 1. Puigcerdà Masters 12p
 2. Val d’Aran Montcorbison 11p
 3. Barcelona Obradó 10p
 4. Barcelona Shaw 10p
 5. The Walking Stones 8p
 6. Sporting l’Olla 7p
 7. Barcelona Martín 5p
 8. Puigcerdà Pioc’s Stones 5p
 9. Val d’Aran Garona 4p

Trofeu de Dobles, un debut prometedor

Un cop finalitzada la Lliga Catalana, el diumenge en el mateix Palau de Gel de Puigcerdà va ser el moment d’estrenar un format molt utilitzat en altres països, el d’equips formats per parelles, que en aquest cas tant podien ser mixtes com del mateix sexe. Una modalitat on es juga amb menys pedres i on, abans de començar cada entrada, es preposicionen dues pedres ja al gel. Un format on les entrades duren menys temps, hi ha més sorpreses al marcador i els equips solen estar més igualats.

Una competició que va comptar amb la participació de sis equips, que es van combinar per tal de jugar un total de quatre rondes. El Val d’Aran va ser el campió tot i acabar empatat a punts amb dos equips més, els formats per Lozano/Shaw i Mandahl/Obradó, tots tres amb 6 punts (tres victòries i una derrota). A més, el sistema de competició va fer que en la ronda final es veiéssin les cares els rivals directes per les diferents posicions de la taula.

Classificació final

 1. Val d’Aran
 2. Bcn Lozano/Shaw
 3. Bcn Mandahl/Obradó
 4. Bcn Lozano/Morral
 5. Bcn García/Casanova
 6. Bcn Almazor/Aparicio

Enllaços d’interès

Classificació general de la 13ª Lliga Catalana de Cúrling

Classificació general del 1r Trofeu de Dobles de Cúrling

as

Imatges: Toni Grases (Photoset)