El curs d’iniciació amb més participants que s’ha fet mai

Diumenge 16 de març va tenir lloc a Puigcerdà el curs d’iniciació de Cúrling amb més participants que s’ha fet mai a Catalunya i a l’estat espanyol. 80 persones van gaudir d’aquesta jornada formativa organitzada per la FCEH, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puigcerdà, el CP Puigcerdà, l’Sporting l’Olla de Lliçà d’Amunt, el Barcelona Cúrling Club, el CEVA Cúrling, el Cúrling Puigcerdà Pànxing i el Cúrling Club Berga.

Els curs, impartit per monitors titulats per la World Curling Federation i jugadors dels clubs catalans, va començar a les 9:30 hores amb la benvinguda dels participants i la introducció teòrica al cúrling. A les 10:00 hores es va fer entrega del material i poc després els participants ja vam poder entrar al gel on es van fer diversos exercicis. L’objectiu va ser que els alumnes aprenguessin la tècnica del llançament i l’escombrada. ‘Ens van explicar la tècnica del xoc i el van poder practicar. Trobo que és un esport amb molta educació, quan fas una falta l’has de dir.’, afegeix un dels alumnes.

Més tard es van dividir els participants en 2 grups de 40 persones i un grup es va quedar a la pista practicant llançaments, mentre que a l’altre assistia a una explicació teòrica de reglament i estratègia, i viceversa. ‘Em va sorprendre molt la importància de l’estratègia en aquest esport i l’exigència física que et demana’ explica una de les participants. El curs va cloure amb un parell de rondes de partits entre els participants, que després de tornar el material, van dinar tots junts amb els professors. A primera hora de la tarda es va fer l’entrega de diplomes i el comiat. ‘La jornada es va desenvolupar molt bé, tot i la complexitat, donada la gran quantitat de participants’ assegura Carles de Moxó, Cap de Comitè de Cúrling de la FCEH. Cal destacar que van quedar persones en llista d’espera. M’he quedat amb ganes de repetir l’experència. Els monitors han estat explèndits. Trobo que és un esport que pots practicar amb tota la família’.

Enllaços relacionats
Galeria d’imatges