El dia Mundial de l’Activitat Física, a punt

El Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) impulsa per 5è any consecutiu la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física. Entitats i ciutadania de Catalunya ja preparen activitats de sensibilització contra el sedentarisme pel proper 6 d’abril.

Aquest dia se celebra arreu del món, tot difonent el missatge: “Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia”. L’eslògan d’aquest any: “Activitat física: un gol d’or per la salut!”. Aquests missatges seran els mateixos a tot el món.

Acte central a Tortosa
A Catalunya, l’acte central tindrà lloc a Tortosa el mateix dia 6 d’abril amb una caminada saludable. La Generalitat de Catalunya anima la població catalana de totes les edats a celebrar aquest dia realitzant una o diverses activitats durant una o vàries jornades, organitzant algun esdeveniment que promogui l’activitat física o l’esport o que simplement augmenti l’activitat física diària, propostes que serviran per millorar la nostra salut.

Reunir el màxim de població participant
L’objectiu enguany és reunir el màxim de població participant en les diverses activitats, per la qual cosa s’anima les persones interessades a registrar-les en un formulari que trobaran al web www.pafes.cat, on també es pot trobar la imatge del cartell de la celebració en un format d’alta resolució i en tres idiomes (català, castellà i anglès) per a la difusió dels principals missatges. L’any passat 174.771 persones van participar activament en el Dia Mundial a través dels 276 esdeveniments organitzats per 391 entitats i institucions catalanes. 

El Dia Mundial de l’Activitat Física es va començar a celebrar el 6 d’abril de 2002 a Sâo Paulo (Brasil), gràcies a l’impuls d’Agita Mundo (xarxa mundial per a la promoció de l’activitat física), una organització independent a la qual l’Organització Mundial de la Salut (OMS) dóna tot el seu suport i que qualifica com a essencial en la lluita contra el sedentarisme.

Enllaços relacionats
http://pafes.cat/