El múixer amb discapacitat Felipe Cartas participarà a Pirena

La ruta blanca dels Pirineus afronta la seva 22ª edició aprofundint en els valors que la defineixen. Entre ells, l’esperit de superació que caracteritza a tots els participants. I molt especialment a un dels equips, el que formen el múixer càntabre Jorge Aurelio Ruiz, un dels pioners d’aquest esport a Espanya, i el seu acompanyant, un múixer amb discapacitat, que aquest any serà el madrileny Felipe Cartas.

Amb un 79% de discapacitat, Felipe explica que “sempre he cregut que l’esport i la formació eren la millor solució per aconseguir una certa normalització social. He practicat nombrosos esports, però els que més satisfaccions m’han aportat han estat els relacionats amb la muntanya. He recorregut bona part de les senderes muntanyenques d’Espanya (Pirineus, Becs d’Europa, Guadarrama, Gredos,…, acompanyat de la meva dona, també discapacitada, la meva filla i els meus gossos) i, en l’actualitat, físicament més limitat, practico esquí adaptat, handbike o qualsevol altre esport que estigui a l’abast de les meves possibilitats (piragüisme, patinatge sobre gel, natació,…)”.

El madrileny afronta Pirena com “la materialització d’un somni: naturalesa, esport, gossos, aventura, adrenalina, convivència, solidaritat, normalització,… VIURE durant uns dies en MAJÚSCULES. Ho donarem tot en carrera”.

Seguieix l’actualitat de Pirena Advanced a www.pirena.com