El múixer català Victor Carrasco Campió d’Europa de Bikejoring.

Aquest cap de setmana 15 i 16 d’octubre s’ha celebrat a Nové Mesto na Moravě (República Txeca) el Campionat d’Europa de Canicross i Bikejoring, organitzat per la European Canicross Fédération (ECF).

El múixer català de Vallbona d’Anoia Victor Carrasco s’ha guanyat el primer lloc del podi proclamant-se campió d’europa de Bikejoring masculí. També en la cursa femenina la FCEH ha aconseguit pujar al podi de la mà de la múixer Olga Álvarez Rubio que s’ha fet amb la medalla de subcampiona en Canicross de la categoria de Veterans. Els múixers catalans Daniel Artero i Marta Barrufet han assolit una 6a i una 21a plaça en Canicross masculí i Bikejoring Femení, respectivament. 

‘Estem preparant amb molt de treball i esforç l’europeu. Esperem obtenir un molt bon resultat ja que estem a un nivell molt bo aquesta temporada. Com a equip català esperem que a tots ens vagi molt bé i poder aconseguir molts èxits i preparació de cara als Campionats d’Espanya‘, assegurava Victor Carrasco dies abans de la competició. 

Més de vint canicrossers i múixers de la FCEH van aconseguir la preselecció per participar en aquest Campionat i en el proper Campionat d’Europa de Múixing Terra, organitzat per la Internacional Federation of Sleddog Sport (IFSS), que tindrà lloc a Norfolk del 17 al 20 novembre de 2016. 

Aconseguir la preselecció per participar en aquestes dues competicions internacionals posa de manifest que la feina de la passada temporada i els resultats dels més de vint esportistes i la dels seus gossos han estat a un altíssim nivell, ja que només es classifiquen aquells que han assolit un podi en els Campionats d’Espanya o que han fet bons resultats en aquests Campionats estatals i també en la darrera Copa d’Espanya de la disciplina. 

‘Ha estat un podi molt treballat i amb un circuit que s’adaptava a les nostres característiques. Sabíem que seria molt dur i així ha estat. Una victòria històrica en el múixing d’sprint que m’agradaria oferir a tots els practicants que hi ha actualment’, explica Victor Carrasco.                       

Montse Claverol, Cap de Comité de Múixing de la FCEH assegura que: ‘Estem molt orgullosos dels nostres esportistes, segurament els catalans som els que més esportistes tenim pre-seleccionats i això demostra l’alt nivell que tenim a Catalunya. Som un esport encara minoritari tot i que va creixent temporada rere temporada, però la implicació, el treball, l’esforç i la passió dels nostres múixers els porta a estar al més alt nivell estatal i esperem veure grans podis a nivell internacional’. 

Enllaços relacionats
Classificació completa