El pilot català Ander Mirambell, 17è a Park City

Ander Mirambell ha aconseguit el seu objectiu de tornar al Top20 en una Copa del Món de skeleton després d’aconseguir la dissetena posició en la tercera cita del circuit, la celebrada a la pista nord-americana de Park City. D’aquesta manera, Mirambell aconsegueix el segon millor resultat de la seva carrera esportiva després de la 14a plaça de la cursa que obria la temporada a la pista olímpica de Vancouver 2010, Whistler.

L’esportista barceloní, que arribava al traçat de Salt Lake City amb la intenció de rescabalar de la 22a plaça de la passada setmana a Calgary i de l’última posició amb la que va concloure l’any passat en aquest mateix circuit, no va començar gens bé en la primera baixada després de donar-se un cop amb la nansa del trineu al maluc just a la sortida. Després de l’error, Mirambell va intentar fer la baixada més neta possible i va finalitzar en 17è lloc, a vuit dècimes del líder ia 27 centèsimes de seu predecessor a la taula.

En la segona mànega, l’olímpic espanyol va intentar assegurar la sortida donant dos passos menys, per la forta pendent de la part inicial d’aquest traçat, i va fer la 14a millor baixada de tots els participants, aconseguint una de les millors velocitats punta en el tram final del circuit. Mirambell va rebaixar en quatre dècimes la seva actuació en la primera baixada quedant-se només 10 centèsimes de la quinzena plaça final ocupada per l’austríac Matthias Guggenberger.

El barceloní reconeix estar "molt content" pel resultat d’avui, però també assegura que "el principal objectiu de la resta de la temporada haurà de ser la constància i la regularitat, per poder seguir esgarrapant punts i estant entre els millors. L’any passat vaig ser el 29 aquí i avui he lluitat per segona vegada en la meva vida a la segona mànega d’una Copa del Món. És un gran resultat ".

La màxima competició internacional es desplaça la setmana que ve al circuit de Lake Placid (Nova York, Estats Units), l’última de les cites a Amèrica del Nord que tindrà lloc just abans de l’aturada nadalenca.

 

Informa FEDH