El primer Curs de Tècnic Esportiu de Patinatge Artístic ja és una realitat

foto

El passat 22 d’abril va posar-se en marxa, en format semipresencial a Barcelona, aquesta titulació oficial, impulsada per la FCEH, l’Escola Catalana de l’Esport (ECE) i la Real Federación Española Deportes de Hielo (RFEDH).

Després de l’esforç realitzat per la FCEH, l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la RFEDH, ja es pot afirmar que és una realitat la primera edició del Curs de Tècnic Esportiu de Patinatge Artístic sobre gel Nivell I presentada arreu de l’Estat.

Un èxit col·lectiu que mereix posar-se en relleu després de les dificultats normatives dels darrers anys, que impedien tirar-ho endavant. Un bona notícia per als professionals del patinatge artístic que, a més, permetrà oferir a la societat catalana tècnics amb una formació mínima assegurada.

I és que Catalunya és l’únic territori de l’Estat que compte amb una Llei que regula l’exercici de les professions de l’esport amb l’objectiu d’oferir qualitat en aquest sector.

Precisament, amb el desig d’assegurar uns estàndards de qualitat, tots els futurs tècnics que realitzen el curs de patinatge artístic han hagut de superar una prova d’accés sobre el gel, imprescindible com marca la normativa.

El Curs de patinatge com a primer pas

El curs tindrà lloc fins al 27 de juliol amb classes presencials a Barcelona, moltes d’elles a la pista de gel del FC Barcelona, i formació a distància, per tal de donar màxima flexibilitat als participants. Serà el primer dels tres nivells previstos en una col·laboració entre la FCEH, l’ECE i la RFEDH que s’espera que segueixi creixent.

De fet, el més aviat possible s’espera convocar, també a Barcelona, el curs de Tècnic Esportiu d’Hoquei Gel per donar resposta als equips d’arreu de l’Estat que sol·liciten formació per als seus entrenadors.

Catalunya gaudeix d’un enorme teixit associatiu on l’esport és un pal de paller, i és per a això que és fonamental i necessari dotar als professionals de les màximes competències possibles en les seves respectives disciplines.

 

Enllaços d’interès                                                                                                                                        

Informació de l’ECE