El sector esportiu defensa la Candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Barcelona Pirineus 2026

El secretari general de l’esport Gerard Figueras va anunciar que la Generalitat de Catalunya està disposada a assumir el colideratge del projecte, un projecte de país.

El passat divendres 15 d’abril es va celebrar a la Sala president Lluís Companys la tercera sessió de la Comissió d’estudi no permanent de la candidatura olímpica i paralímpica dels Jocs d’Hivern Barcelona – Pirineus. 

Entre els compareixents cal destacar la presència de Gerard Figueras, secretari general de l’Esport; Oscar Cruz, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH); i Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Tots tres, juntament amb la resta de compareixents es van posicionar unànimement a favor de la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus.

Pel que fa a les intervencions, Esteva va posar en valor la pràctica esportiva en general, remarcant l’impacte econòmic i el retorn a la societat que l’organització d’aquests esdeveniments proporcionen; el president de la UFEC va recordar la feina feta pels Jocs Olímpics de Barcelona, “seria moment d’obrir la ciutat a la muntanya tal com Maragall va implicar Barcelona amb l’esport obrint-la al mar”, va remarcar. El president de la FCEH va fet una defensa dels valors intrínsecs dels esports d’hivern i la seva pràctica. Per la seva banda, Figueras va anunciar que la Generalitat de Catalunya està disposada a assumir el colideratge del projecte, un projecte de país.

Durant la sessió es van posar de manifest els principals reptes pel desenvolupament dels esports d’hivern com el fet de consolidar-los com a part de la cultura esportiva del país, millorar el nivell dels esportistes catalans i que es tradueixi en obtenir resultats importants a escala internacional i optar a medalles olímpiques i paralímpiques a banda de disposar d’una xarxa bàsica d’instal·lacions per a promoció, entrenament i competició.

Font: UFEC.CAT