El Surf de neu s’inclou al programa paralímpic dels Jocs d’Hivern 2014

Segons els organitzadors el surf de neu és un esport jove i emocionant que està atraient noves audiències i participants a tot arreu. 

El Comitè Paralímpic Internacional (IPC) ha anunciat que inclourà el surf de neu, per primera vegada, en el programa paralímpic d’esquí alpí dels Jocs Paralímpics d’Hivern de 2014. Concretament, està previst incorporar dos esdeveniments de medalles a concurs que pujarien a 72 el nombre d’esdeveniments de medalles.

Els Jocs Paralímpics d’Hivern 2014 se celebraran per primera vegada a Rússia, a la ciutat de Sochi del 7 al 16 de març de 2014.

Xavier González, Director Executiu del Comitè Paralímpic Internacional, va dir: "el surf de neu és un esport de ritme ràpid i emocionant i estem molt contents que formi part del programa d’esquí alpí als Jocs Paralímpics d’Hivern de 2014.”  González està convençut que el surf de neu serà molt popular entre els espectadors i televidents per igual.

Dmitry Chernyshenko, President del Comitè Organitzador de Sochi 2014, va dir: "El surf de neu és un esport jove i emocionant que està atraient noves audiències i participants a tot arreu.

Gunnar Tveit, President de la Federació Mundial de Snowboard (WSF) va afegir: "El Fòrum Social Mundial està encantat amb la decisió d’incloure el Para-Snowboard en el programa paralímpic. Juntament amb l’IPC, les Associacions Nacionals del Fòrum Social Mundial d’Snowboard, i els pilots, hem estat treballant en aquesta direcció durant els últims sis anys”   


Esports que actualment formen part del Jocs Paralímpics d’hivern

  • Esquí alpí
  • Esquí nòrdic
    • Biatló
    • Esquí de fons
  • Hoquei gel
  • Curling amb cadira de rodes


Sochi, la ciutat escollida

La ciutat de Sochi és coneguda per les seves instal·lacions esportives. A les muntanyes properes a Sochi es troben alguns centres d’esquí d’importància com Krànskaya Poliana. Encara que havia pensat prèviament presentar candidatures per a l’organització dels Jocs Olímpics d’Hivern, Sochi va postular per primera vegada per a l’esdeveniment de 2014.

El juny de 2006, el President del Comitè Olímpic Internacional, Jacques Rogge, va anunciar que havia estat seleccionada com una de les ciutats finalistes juntament amb Salzburg, Àustria i Pyeongchang, Corea del Sud. El 4 de juliol de 2007, Sochi va superar les altres dues postulants i va ser triada com la seu dels XX Jocs Olímpics d’Hivern 2014. La ciutat també serà una de les seus de la Copa del Món de Futbol de 2018

Des dels primers Jocs Paralímpics d’hivern celebrats a l’any 1976 a Suècia, el 2014 serà la primera vegada que la Federació Russa acull uns Jocs Olímpics d’Hivern. Recordem que Vancouver va acollir la celebració de l’última edició a l’any 2010 amb la participació de 502 atletes procedents de 44 països. Alemanya va encapçalar la taula de medalles guanyades amb 13 medalles d’or.

Els criteris de qualificació per als Jocs Paralímpics d’Hivern de 2014 de Sochi es publicaran el dilluns 28 de maig de 2012.   

Per a més informació, visiteu www.sochi2014.com.