El vent, principal protagonista de la 34a Marxa Beret

Ahir es va celebrar la 34a edició de la Marxa Beret a l’estació aranesa de Baquèira Beret. Les complicades condicions meteorològiques, que van deixar més de 70 cm de neu nova, van fer perillar la celebració d’aquesta cursa, però finalment va lluir el sol i els 926 participants van poder gaudir de la prova.  

El vent va ser el principal protagonista en la 34a edició de la prova, i juntament amb la nevada caiguda, van deixar les pistes en unes condicions poc òptimes per la celebració de la carrera. La organització de la prova va decidir endarrerir la sortida per tal que l’equip de manteniment pogués deixar la pista en les millors condicions possibles. Tot i això, el vent i la neu van fer escurçar les distàncies de les tres curses: la de 42 km va passar a ser de 30 km, la de 21 km a 15,8 km i la de 10 km va passar a 6,9 km.

30 km

La victòria en la carrera de 30 km va ser pels germans i membres de l’equip de fons de la RFEDI Imanol i Ioseba Rojo, que van creuar la meta amb el mateix temps, 1:31.55. el 3èr classificat va ser el català Sadurní Betriu. En la categoria femenina el triomf va ser per Elisa Hernández, i van completar el podi Laia Aubert i Piluca Gasch.

15,8km

En la prova de 15,8 km el 1er classificat en la categoria masculina va ser Xavier Macias, Mario Parodi va fer 2on i Julen Armendaritz, 3er. Entre les fèmines, el triomf va ser per Berta Morral, Maialen Lopez va fer la 2a millor marca i Beatriz Blanes, la 3a.

6,9km

Per últim, en la carrera de 6,9 km, Martí Vigo, Ireneu Esteve i Oriol LLarden van completar el podi masculí. En la categoria femenina van ser Lidia Iglesias, Marta Cester i Jana Minchot.

Tot i les dificultats meteorològiques, Manu Casseny, director tècnic de la prova es va mostrar “molt content amb el desenvolupament de la jornada. A mida que s’ha anat aixecant el dia, l’ambient de la carrera ha sigut pràcticament com el d’anteriors edicions. Hem tingut un total de 926 participants, molt pocs inscrits van decidir no prendre la sortida”.