Els catalans Carlos Manich i Isaac Vergés es classifiquen per a les semifinals del Slopestyle (SBS) en una jornada dels Mundials Snowboard FIS La Molina interrompuda pel vent

Les proves de classificació del Eslàlom Paral.lel (PSL) i del Slopestyle (SBS) no han pogut completar-se  en la jornada d’avui dels Mundials Snowboard FIS La Molina 2011. Tot i això, dos catalans, Carlos Manich i Isaac Vergés, van tenir temps suficient com per aconseguir el millor èxit fins ara de la delegació espanyola al classificar-se per les semifinals del SBS. Amb Carles Torner eliminat en el primer dels dos grups de concursants, Miguel Moreno haurà d’esperar a la decisió dels jutges, a última hora de la tarda d’avui, per saber si demà, quan es reprengui la competició, aconsegueix entrar també en el restringit grup que lluitarà per ficar-se a la gran final.

 

Tant en el PSL, a l’snowpark Alabaus, com en el SBS, a Font Canaleta, les fortes ràfegues de vent van impedir que es completaran les sèries programades avui, quedant-se almenys la meitat dels riders sense poder competir. Malgrat tot, per a dos catalans de l’equip espanyol va ser un bon dia perquè, per primera vegada des que van començar aquests Mundials, dos dels seus representants van aconseguir passar la fase classificatòria i ficar-se en les semifinals. Sense participants en el PSL, l’èxit es va donar al Slopestyle. En el primer grup que sí que va poder completar les dues mànegues de classificació, Carlos Manich (20.7 punts) i Issac Vergés (18.5) van aconseguir el seu propòsit en classificar setè i novè, respectivament. Molt mèrit el d’ambdós donades les condicions a les quals es van enfrontar, tan dures que fins i tot sis dels inscrits van decidir no arriscar-se a sortir a la pista.

En aquest primer grup de 28 riders, els tres primers més ben valorats es van classificar directament per a la final, prevista per demà. Es tracta del suec Niklas Mattsson (27.1 punts), del belga Sepp Smits (bronze al Big Air disputat a Barcelona, 25/08) i del finlandès Ville Paumola (22.0). Els sis següents classificats es van ficar a la semifinal. Van ser el canadenc Elliot Catton (21.2), els austríacs Adrian Krainer (21.1) i Clemens Schattschneider (20.9), el suís Mario Kaeppeli (19.8), i, a més, els dos espanyols.

‘Les condicions de la pista i la força del vent han estat dos adversitats per a tots’, va comentar un satisfet Manich, que ja va ser el millor dels espanyols al Big Air (va acabar en el lloc 23 º). ‘En la meva primera baixada em van sortir prou bé les coses, però en la segona, amb el vent més alt, no vaig poder executar els meus trucs com volia. Estic molt content per haver-me classificat i només espero que demà, si la meteorologia millora, pugui ficar-me a la final ‘.

Del mateix parer era Vergés. ‘La neu estava gelada, molt dura, unes condicions que generalment afavoreixen als europeus del nord, com suecs i finlandesos, però el vent va ser per a tots’, va comentar el també català. ‘Els meus dos baixades han estat bastant similars a nivell de puntuació, però estic convençut que tinc molt marge de millora. A veure si demà ho aconsegueixo ‘.

Isaac, el major dels germans Vergés, és l’únic de l’equip espanyol que ha competit en tres disciplines, ja que ja va estar en el Big Air i en Half Pipe, en els quals es va classificar en la posició 45 º i 21 ª, respectivament.

 

L’alegriaespanyolahaguésestatcompletasiCarlesTornernos’haguésquedatauna sola plaçad’obtenirtambélaclassificacióper lessemifinals. Tornerva finalitzarenladesenaplaçaambuna millorpuntuacióde17.4,a unpuntiuna dècimad’aconseguirel seu propòsit.


L’Slopestyle (SBS) no estava en principi en el programa de la Molina 2011, però finalment va ser inclòs al novembre amb vista a ser olímpic en els pròxims Jocs, que tindran lloc a Sotxi, el 2014. Es tracta d’una prova de freestyle en què, sobre un circuit, el snowboarder ha de realitzar diferents exercicis en l’aire, així com sobre rails, calaixos o baranes. Com en el Half Pipe, no és contra el rellotge, sinó que els jutges puntuen l’estil i la dificultat de l’execució.