Els catalans dominen el Campionat d’Espanya de Múixing neu

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a l’estació de Baquèira Beret el  Campionat d’Espanya de Múixing sobre neu.

Ahir diumenge 23 de març es va disputar la 2ona jornada dels Campionats amb una màniga sota la neu. La baixa visibilitat va obligar a l’organització a modificar el circuit previst per als tirs llargs i esquijorers. Per garantir la seguretat dels participants es va optar per eliminar del recorregut el pas per L’Orri i que tots els trineus i esquijorers (a excepció dels de 2 gossos) complimentessin el circuit de 7 quilòmetres enlloc del de 10. Els corredors de canicross i els tirs amb dos gossos van completar, de nou, un circuit de prop de 5 quilòmetres.

La carrera, disputada en la modalitat de contrarrellotge, va servir per conèixer els noms dels nous campions d’Espanya de les diferents categories, després de computar els temps de les dues jornades. Així, Andoni Azpillaga, que corria a casa, es va proclamar campió d’Espanya en la categoria reina, la de trineu tirat per un número il·limitat de gossos, destronant a Kiko Vallespí, que es va haver de conformar amb la 2ona posició. Entre els participants amb trineu de 8 gossos, victòria sense contemplacions del navarrès Íker Ozcoidi, que va superar en més de 6 minuts al basc Itoitz Armendáriz. Tampoc no va tenir rival en la categoria de 8 nòrdics el català Lázaro Martínez, que va superar còmodament al càntabre Jesús Martínez i va sumar un nou títol al seu extens palmarès.

En la categoria de trineu amb 6 gossos, la catalana Montse Claverol, 3era, va cedir el títol de campiona d’Espanya a la també catalana Aina Puig, mentre que en trineu amb 4 gossos, va repetir títol Kiko Vallespí, que en aquesta edició no va poder fer doblet. Entre els participants amb 4 gossos nòrdics el campionat va ser per al navarrès Joserra Lebrón. I, finalment, entre els tirs amb dos gossos, el triomf final va ser per a Miguel Ángel Franco amb alaskans i per a Xavier Farnós amb nòrdics.

Completaven aquesta edició del Campionat d’Espanya de Múixing Neu els corredors d’esquijòring i canicross. Entre els primers, nou títol per al català Víctor Carrasco, mentres que en categoria femenina es va imposar la seva companya Anna Sorroche. En nòrdics, el 2on triomf de la jornada va ser per a Miguel Ángel Franco. En canicross, es va proclamar campió d’Espanya el gallec Oscar Piñeiro, mentre que el triomf entre els veterans va anar a les mans del basc Mikel Fernández. Entre les participants femenines, domini clar de la basca Leire Fernández, que va superar en gairebé 6 minuts a la catalana Olga Álvarez. El programa de competició el van tancar els participants en categoria Infantil, pedrera del múixing. El nou campió d’Espanya Júnior va ser el català Jan Rigol.