Els catalans Gabriel Gorce i Astrid Fina participen als Jocs d’hivern


L’esquiador d’alpí paralímpic Gabriel Gorce (FEDC), i la rider Astrid Fina, (FEDDF), són els dos esportistes catalans que prendran part en els XI Jocs Paralímpics d’Hivern que se celebren entre el 7 i el 16 de març a Sotxi.

Fins a la ciutat russa de Sotxi s’ha desplaçat ja l’expedició espanyola que participarà en els propers Jocs Paralímpics d’Hivern 2014, uns jocs que acolliran un total de 72 proves, més de 40 països i 1.350 esportistes. Representant a Catalunya, hi prendran part l’esquiador paralímpic Gabriel Gorce, amb el seu guia Arnau Ferrer Ventura, i la rider Astrid Fina Paredes, que dimecres començaran els entrenaments. Pel que fa a Gabriel Gorce, competirà a totes les proves que es disputaran: Eslàlom, Gegant, Súper Gegant, Súper Combinada i Descens. Gorce ha competit a la Copa d’Europa i a la Copa del Món d’Esquí Alpí del Comitè Paralímpic Internacional, al Campionat del Món de 2009 i en els Jocs Paralímpics de Vancouver 2010.

El programa paralímpic de Sochi 2014 contindrà les cinc disciplines incloses en els Jocs d’Hivern: esquí alpí, esquí nòrdic, biatló, cúrling en cadira de rodes i hoquei sobre gel.  
En aquesta ocasió  com a novetat, s’inclouran dos esdeveniments de surf de neu dins de les proves d’esquí alpí. Les seus de competició seran les mateixes en els Jocs Olímpics i Paralímpics, de manera que totes les infraestructures han estat dissenyades tenint en compte les necessitats de les persones amb discapacitat. Els esquiadors Jon Santacana i Miguel Galindo seran els abanderats de l’Equip Espanyol en la cerimònia inaugural, tal com va anunciar el President del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Carballeda.

Enllaços relacionats
Espanyols participants
Calendari