Els corredors catalans Júlia Bargalló i Alex Puente Campions absoluts d’Espanya de gegant

El dimecres 30 de març van cloure els Campionats d’Espanya Absoluts d’esquí alpí a l’estació aragonesa, amb la participació de 137 corredors (90 homes i 47 dones). A més d’Espanya (109 corredors) van participar-hi Andorra (19 corredors), Xile (1 corredor), Portugal (1 corredor), Suècia (3 corredors) i França (18 corredors).

Els corredors catalans Alex Puente i Júlia Bargalló es van proclamar Campions d’Espanya de gegant mentre que l’atleta tecnificada de la FCEH Anna Díaz -Prieto es va penjar la medalla de subcampiona absoluta d’Espanya de la disciplina. A més, la FCEH es va proclamar Campiona absoluta en les dues disciplines.

La modalitat de gegant va ser la protagonista ahir dimecres 30 de març dels Campionats d’Espanya Absoluts d’esquí alpí disputats a la pista Tres Homes d’Aramón Formigal, i que han estat organitzats del 28 al 30 de març per la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) conjuntament amb la Federación Aragonesa de Deportes de Invierno, el Formigal Esquí Club i l’estació hivernal d’Aramón -Formigal.

El corredor català Alex Puente revalida el títol de campió d’Espanya de gegant
L’esquiador aranès component de la RFEDI (FCEH – CAEI) i guanyador de la passada edició, es va proclamar campió d’Espanya de gegant amb un temps total de 1: 35.37 (46.59 + 48.78). En segona posició, a +0.27 va finalitzar Pol Carreras (FCEH – GRANUEC), amb 1: 35.64 (46.82 + 48.82). El tercer lloc va ser per a Erik Creu (FCEH – LMCE), que després de registrar el segon temps en la primera mànega (46.57), va sumar un total de 1: 35.66. Els corredors de tecnificació de la FCEH Albert Ortega va ser el primer classificat en la categoria U18, seguit del seu company Aingeru Garay.

Júlia Bargalló nova campiona d’Espanya en la seva especialitat i Anna Díaz-Prieto, atleta tecnificada de la FCEH, subcampiona.
La corredora catalana de la RFEDI Júlia Bargalló (FCEH- CAEI) es va penjar la medalla d’or en el gegant dels Campionats d’Espanya després de marcar un temps total de 1: 38.91. El segon esglaó del podi espanyol el va ocupar l’atleta tecnificada de la FCEH Anna Diaz-Prieto (FCEH – GRANUEC), després de marcar el segon millor temps en la primera mànega de 48.93 i un total de 1: 41.13. Inda Garin (Fed. Aragonesa – CEJCA) va completar el podi amb 1: 41.28 (50.05 + 51.23). La corredora tecnificada de la FCEH Miren Miquel va ser la primera classificada en la categoria U18.

Classificació combinada: SL + GS del Campionat d’Espanya
Tenint en compte els corredors amb nacionalitat espanyola que puntuen en aquests Campionats d’Espanya Absoluts d’esquí alpí, s’han sumat els temps obtinguts en la prova d’eslàlom celebrada dimarts 29 i en la de gegant, del dimecres 30.