Els esportistes catalans protagonitzen les estructures RFEDI de la temporada vinent

foto

Fins a 11 dels nostres esportistes formaran part de les estructures de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) de cara a la temporada 2018-2019, a falta de confirmar el múixing. Amb 3 esportistes de snowboard, 4 d’esquí alpí i 4 d’esquí de fons, tots ells afrontaran una temporada amb els respectius Campionats del Món FIS en l’horitzó.  

Com ha succeït els darrers anys, els esportistes catalans copen els respectius equips RFEDI per a la temporada 2018-19. En la llista, formada per 24 esportistes i dividida en tres nivells, hi consten 11 catalans, a falta de conèixer els seleccionats per a l’esquí de velocitat i el múixing.

Dels 11 representants, tres d’ells s’estrenen en les estructures esportives estatals: el rider Bernat Ribera i els fondistes Maria Iglesias i Jaume Pueyo. Tots ells, a més, provenen dels programes de tecnificació de la FCEH, fet que demostra l’eficàcia d’aquests projectes en el present i el futur dels esportistes.

 

Snowboard

Equip A: Lucas Eguibar, Regino Hernández, Queralt Castellet, Maria Hidalgo.

Equip B: Jose Antonio Aragón, Laro Herrero.

Equip C: Bernat Ribera.

 • Queralt Castellet (Halfpipe): La rider de Sabadell serà una temporada més la referència en aquesta disciplina. Després d’un retorn brillant, amb dos podis en Copa del Món i una 7a posició als Jocs Olímpics de PyeongChang, hi ha ganes de veure-la altre cop volar sobre la neu.

 

 • Maria Hidalgo (Slopestyle): Les lesions han estat una llosa, però en el tram final de temporada va poder competir a bon nivell. La victòria a la Copa d’Europa de Laax (Suïssa) n’és un exemple.

 

 • Bernat Ribera (Snowboard Cross): Amb un rendiment a l’alça, el jover rider català fa el salt dels programes de tecnificació de la FCEH a l’equip estatal. Durant la temporada ha combinat bons resultats en proves de primer nivell europeu i es va proclamar campió als Jocs Escolars d’Hivern de Grenoble.

 

Esquí Alpí

Equip A: Quim Salarich, Juan del Campo, Núria Pau.

Equip B: Alex Puente, Albert Ortega, Aingeru Garay, Adur Etxezarreta.

 • Quim Salarich: Finalment olímpic a PyeongChang, el català és una peça clau de l’equip RFEDI i estarà a l’equip A. En la recent temporada ha sumat diversos podis, a més d’entrar dues vegades al Top 15 d’una Copa d’Europa, a Jaun (Suïssa) i Berchtesgaden (Alemanya).

 

 • Núria Pau: Després de les dosis de confiança que li van aportar els resultats obtinguts a l’Amèrica del Sud, la catalana s’ha mostrat especialment competitiva en eslàlom dins d’una temporada molt exigent. Gràcies a això es reincorpora i estarà a l’equip A.

 

 • Alex Puente: Sense fer soroll, l’esquiador aranès ha sumat resultats destacats, com una victòria en les proves FIS de Krvavec i Ovindoli i als Campionats Nacionals de Portugal. Estarà a l’equip B.

 

 • Albert Ortega: El polivalent esquiador català ha completat una gran temporada, amb diversos podis en proves FIS, dos Top 30 als Campionats del Món Júnior (Suïssa) i tres podis als Campionats d’Espanya. Una temporada més a les files de la RFEDI, on ascendeix de l’equip C al B.

Freestyle Skiing

Equip A: Javier Lliso, Thibault Magnin.

Equip C: Raul Garrido.

 

Esquí de Fons

Equip B: Martí Vigo, Imanol Rojo.

Under 23: Gral Sellés, Jaume Pueyo, Lydia Iglesias, Alba Puigdefabregas, Maria Iglesias.

 • Gral Sellés: El fondista del Bellver es manté a l’equip amb ganes de millorar els resultats de la passada temporada, on va competir en escenaris d’alt nivell on no hi ha marge per a l’error.

 

 • Jaume Pueyo: La seva progressiva evolució dins l’equip de tecnificació català l’ha portat a tenir una plaça a l’equip estatal. Una temporada on el fondista del CEFUC ha bregat de valent en complicades proves Júnior.

 

 • Lydia Iglesias: Més enllà del seu domini als Campionats d’Espanya, la catalana ha adquirit experiència en competicions amb rivals molt fortes i en una categoria (sènior) realment exigent.

 

 • Maria Iglesias: La progressió de la fondista catalana, una referència dels programes de tecnificació de la FCEH, l’ha catapultat a l’equip RFEDI. Els darrers mesos ha sumat, entre d’altres, alguns Top 20 en proves europees júnior i ha competit en els Campionats del Món Júnior (Suïssa).

Tots els esportistes catalans tindran, com a ambiciós objectiu, els diferents Campionats del Món que s’han de celebrar aquesta temporada vinent: els d’esquí alpí a Åre (Suècia), snowboard i freestyle a Utah (Estats Units) i esquí de fons a Seefeld (Àustria).