Els esports de gel esperen la participació de 3 catalans a Sotxi 2014

En Patinatge sobre gel és segura la participació als Josc Olímpics d’Hivern de la parella de dansa formada pel català Adrià Diaz i la madrilenya Sara Hurtado. En Skeleton la FEDH espera comptar amb la participació dels esportistes de la FCEH María Montejano i Ander Mirambell.

Després que la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) fes públic el nom dels 17 esportistes de neu de la FCEH preseleccionats per a formar part de la delegació espanyola que participarà en els propers Jocs Olímpics d’Hivern Sotxi 2014, la Federación Española de Hielo (FEDH) ha emès un altre comunicat en el qual lamenta no poder proposar esportistes de gel al COE ja que “són els atletes mateixos els que han d’aconseguir els passaports olímpics”, afirma la Presidenta de la FEDH, Mª Teresa Samaranch. “Malauradament la regla d’universalitat que recull la carta olímpica, no s’aplica en els Jocs d’Hivern a cap dels nostres esportistes de gel, per la qual cosa només poden acudir aquells esportistes que assoleixin la seva classificació”, afegeix la Presidenta.

A hores d’ara, i pel que fa a les modalitats de gel, és segura la participació a Sotxi 2014 de la parella de dansa formada pel català Adrià Diaz i la madrilenya Sara Hurtado, que van aconseguir recentment la plaça en la repesca Olímpica disputada a Obersdorf (Alemanya), i que seran la primera parella de dansa espanyola que competirà en uns Jocs Olímpics.

També és segura la participació olímpica del patinador de la FEDH Javier Fernández, classificat en el 3er lloc en el Campionat del Món de London (Canadà), però encara està per determinar la participació d’un altre patinador masculí de la FEDH; Javier Raya o Felipe Montoya. Pel que fa a la resta d’esports de gel, encara estan oberts els períodes de classificació. En Skeleton, la FEDH espera comptar amb la participació dels esportistes de la FCEH, María Montejano i Ander Mirambell i en Short Track estan competint per a la classificació els espanyols Alvaro Peña Ainara Equisoain i Johnnatan López.

Font: Comunicat de la FEDH