Els esports d’hivern reben el reconeixement del CSD

Els esports d’hivern van ser guardonats ahir amb la Medalla al Mèrit Esportiu del Consejo Superior de Deportes. La snowboarder catalana Queralt Castellet va ser una de les premiades.

Ahir dimecres 14 d’octubre al Museu Reina Sofia de Madrid es va celebrar l’acte de lliurament de Medalles al Mèrit Esportiu que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Espanya. 

La snowboarder catalana de la FCEH Queralt Castellet, actual component de l’equip nacional d’snowboard de la RFEDI, va rebre la medalla de bronçe després per la seva 2a posició en el Halfpipe dels Mundials de Kreischberg, Àustria. En esquí alpí, l’esportista protagonista va ser l’ex esquiadora andalusa i Directora Deportiva de la FADI Carolina Ruiz, que ha estat l’única dona en la història de l’esquí alpí espanyol a guanyar un descens de la Copa del Món (Meribel’13, França).

Pel que fa als guardons institucionals, va rebre la Medalla de bronçe al Mèrit Esportiu l’actual president de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), May Peus Espanya, en reconeixement al seu primer any de gestió de la Federació. Peus va explicar que ‘a tan sols un any de la nostra elecció per dirigir la RFEDI aquesta medalla és un reconeixement a un esforç d’un equip en què hi ha persones i entitats amb un objectiu clar: fer tots els esforços possibles perquè els esports d’hivern d’aquest país funcionin’.

A més van ser guardonades les quatre estacions espanyoles d’esquí que van complir 50 anys: -la catalana Baqueira Beret, l’andalusa Sierra Nevada, l’aragonesa Formigal pertanyent al grup Aramón i la càntabra Alt de Campoo.

Font: RFEDI