Els fondistes catalans U14 i U16 despunten al prestigiós Skiri Trophy

foto

Els joves esportistes catalans d’esquí de fons van completar una il·lusionant actuació a l’emblemàtica Skiri Trophy Country X (Itàlia), una de les proves més reconegudes d’Europa. Miquel Auladell i Marta Moreno, ambdós fregant el Top 10, van encapçalar l’actuació catalana.

Una prova sorgida el 1983 que, després de tres dècades d’història, s’ha convertit en un test d’alt nivell pels millors joves fondistes d’arreu d’Europa. Així podríem definir l’Skiri Trophy, celebrat a Castello di Fiemme, i on aquest cap de setmana s’hi van desplaçar diversos esportistes catalans.

Fins a onze representants de casa nostra en categories U14 i U16 van competir en terres italianes, alguns d’ells formant part de l’equip RFEDI. En U14 femení, que havien de completar un circuit de 4 quilòmetres, Júlia Pueyo del CEFUC va ser 38a i Martina Miquel del CENA va acabar 56a. En homes, amb 5 quilòmetres per davant, Marc Colell del CEFUC va ser 24è, amb Roc Vilaró del BELLVER 28è i Aniol Borrell del P.E.C. 31è.

D’altra banda, en U16 femení s’havien de completar 5 quilòmetres, on la Marta Moreno del CAEI va firmar una boníssima 13a posició com a seleccionada RFEDI, mentre que Jana Sellés del BELLVER, també RFEDI, va acabar 39a.

En U16 masculí, amb 7 quilòmetres de recorregut, també va estar molt a prop del Top 10 Miquel Auladell del P.E.C. i membre de l’equip RFEDI, que finalment va ser 12è. Proper al Top 20 va estar el també seleccionat RFEDI Martin Morales del CEFUC, que va acabar 23è. A més, Bernat Sellés del BELLVER va ser 52è i Nil Gili del CEFUC 57è.

“És una prova reconeguda a l’Europa Central en aquestes dues categories i una molt bona oportunitat per córrer entre rivals de més bon nivell que a Espanya” afirma el tècnic de l’equip català, Marc Puigsubirà. “A més, el Miquel Auladell i la Marta Moreno van arribar a meta en poc més de 10 segons de diferència dels 5 primers classificats, sinònim que va estar tot molt ajustat. Ens va faltar rematar en l’últim quilòmetre”.

 

Enllaços d’interès

Resultats Skiri Trophy