Els màxims representants dels esports d’hivern es reuneixen amb Xavier Trias envers la notícia d’ajornar la candidatura

Oscar Cruz, President de la FCEH: “No anem únicament a escoltar, tenim un projecte immillorable i ho hem de dir ben alt”. “El 2022 o el 2026 hi haurà candidatura segur, ens ho ha assegurat l’alcalde”

Els màxims representats dels esports d’hivern catalans i de l’estat espanyol afectats per la notícia de l’alcalde de Barcelona Xavier Trias d’ajornar la candidatura de Barcelona Pirineu 2022, es van reunir ahir amb ell per escoltar el seu missatge i traslladar-li les seves opinions. “No anem únicament a escoltar” va assegurar Oscar Cruz, President de la FCEH, que va ser partidari de “posar tota la carn a la graella per a l’any 2022” durant la sessió.

Oscar Cruz, President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), Eduardo Roldán, President de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), Maria Teresa Samaranch, presidenta de la Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH), juntament amb Maite Fandos, Tinent d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Enric Truñó, comissionat de la candidatura Barcelona Pirineu 2022, van assistir ahir a la reunió celebrada a l’Ajuntament de la ciutat comtal a partir de les 9 del matí. “Tenim un projecte immillorable i ho hem de dir ben alt’, va assegurar Cruz en declaracions a diferents mitjans de comunicació “No es tracta només de guanyar, el fet de presentar una candidatura ja comporta beneficis”.

Durant la reunió Trias va transmetre a tots els representants dels esports d’hivern el missatge que li va donar ahir el President del COI, Thomas Bach, missatge igualment recolzat per Alejandro Blanco, President del Comitè Olímpic Internacional, de desaconsellar a Barcelona optar als Jocs d’Hivern de 2022. L’alcalde va comunicar seguidament als representants convocats que el govern espanyol dóna el recolzament a la candidatura Barcelona Pirineu 2022, com no podria ser d’una altre manera. Al sortir de la reunió, en declaracions en directe al plató de 8tv, el President de la FCEH va defensar que “Barcelona té opcions reals el 2022 i que uns jocs olímpics serien molt positius per a tots els gestors d’esports d’hivern ja que tindríem els recursos que mai hem tingut’. Seguidament Cruz va recalcar als periodistes de La Xarxa Ràdio que “el dossier que avui ens ha lliurat l’alcalde Trias és impecable”. Cruz no va dubtar en afirmar amb rotunditat que “Barcelona està preparada per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern pel 2022”.

Finalitzada la reunió, l’alcalde Trias es va reunir amb els Consells Comarcals i amb els alcaldes del Pirineu per seguir amb les seves consultes sobre el territori en base a les quals poder prendre una decisió. Segons els representants dels esports d’hivern, en aquests moments l’alcalde encara no s’ha decidit, tot i que, “el 2022 o el 2026, hi haurà candidatura segur, ens ho ha assegurat l’alcalde”, va remarcar Oscar Cruz a la sortida de la reunió. Barcelona Pirineus 2022 té fins el 14 de novembre per presentar el projecte al COI.