Els nostres fondistes augmenten el nombre de medalles al Campionat d’Espanya

En aquesta edició del Campionat d’Espanya Absolut i Infantil de la disciplina els fondistes catalans han augmentat el nombre de medalles respecte a l’any anterior.

Un total de 6 equips han pujat al podi en relleus i 46 han estat les medalles assolides en clàssic i lliure. La catalana Lydia Iglesias s’ha proclamat Campiona d’Espanya absoluta en les dues disciplines i Marta Cester en Sènior.

Del 17 al 20 de març van tenir lloc a Candanchú els Campionats d’Espanya Absoluts e Infantils de relleus, estil lliure i clàssic d’esquí de fons amb la participació de fondistes catalans provinents de diferents clubs de Catalunya.

‘Estem molt contents amb els esportistes perquè han anat treballant molt bé tant en Copa Espanya com en la resta de curses que hem anat fent per arribar a aquests Campionat d’Espanya que han estat un èxit’, explica Sadurní Betriu, responsable tècnic de l’equip de tecnificació d’esquí de fons de la FCEH.

23 podis en clàssic

Pel que fa a la disciplina de clàssic els corredors catalans que es van proclamar Campions d’Espanya en les diferents categories van ser Lydia Iglesias (ANEC) en U-20, Marta Cester (CAEI) en Sènior, Paula Martínez (CENA) i Gral Sellés (BELLVER) en U18, Francesc Collel (CEFUC) i Maria Iglesias (ANEC) en U16, Martín Morales (BELLVER) i Marta Moreno (CAEI) en U14 i Aniol Borrell (P.E.C) i Eva de la Hera (BELLVER) en U12.

Sadurní Betriu (CEFUC) en Sènior, Pol Vidal (ANEC) en U20, Marc Vidal (ANEC) en U18, Maria Sellés (BELLVER) en U16, Miquel Auladell (P.E.C) i Claustre Montaner (CENA) en U14 i Marc Collel (CEFUC) en U12, van assolir la medalla de plata. Finalment, al tercer esglaó del podi van pujar els fondistes catalans Sergi Brau (CENA) en U20, Rita Auladell (PEC) i Roger Espinet (CAEI) en U18, Martina Barres (PEC) i Martí Forcada (PEC) en U16 i Jana Sellés (BELLVER) en U14.

23 podis en lliure

En la categoria de lliure els fondistes catalans van destacar en totes les categories participants. Van conquerir el títol de Campions d’Espanya en aquesta disciplina els catalans Marta Cester en Sènior, Gral Sellés en U18, Francesc Colell i Maria Iglesias en U16, Martin Morales i Jana Sellés en U14 i Aniol Borrell en U12.

Pol Vidal en U20, Paula Martínez i Roger Espinet en U18, Maria Sellés en U16, Marta Moreno i Miquel Auladell en U14 i Marc Colell en U12 es van endur la plata en aquests estatals mentre que els fondistes Sergi Brau en U20, Rita Auladell i Marc Vidal en U18, Gerard Palomo i Martina Barres en U16, Claustre Montaner i Martí Forcada en U14 i Marc Vicente i Eva de la Hera en U12 es van classificar tercers d’espanya.

6 podis en relleus

Les categories Absolutes i Cadet van disputar la competició de relleus mixtes. Pel que fa als relleus absoluts destaquem la tercera posició aconseguida per l’equip català integrat pels atletes Marc Vidal (ANEC), Paula Martínez (CENA) i Julen Armendaritz (CEFUC). També en la categoria U16 la competició de relleus va ser entre equips mixtes. En aquesta prova els fondistes catalans van coronar també els primers calaixos del podi. Gerad Palomo (CEFUC), Maria Iglesias (ANEC) i Francesc Colell (CEFUC) van ser els Campions mentre que els també catalans Enric Mosteirin (CAEI), Maria Selles (BELLVER) i Jaume Pueyo (CEFUC) van ser el subcampions.

Quan a les categories U14 i U12 la participació en aquesta campionat va ser conjunta, tot i que separat després per homes i dones en la classificació. Pel que fa als relleus masculins d’aquestes categories els equips catalans van assolir dues medalles més. D’una banda l’or va ser per l’equip format pels fondistes Martí Forcada (PEC), Miquel Auladell (PEC) i Martín Morales (BELLVER) i la plata per l’equip d’Aniol Borrell (PEC), Bernat Sellés (BELLVER) i Marc Colell (CEFUC) es van proclamar subcampions estatals. Quan a les dones U14-U12 les catalanes Marta Moreno (CAEI), Claustre Montaner (CENA) i Jana Sellés (BELLVER) es van dur l’or.