Els riders catalans ocupen la majoria de les posicions dels podis al campionat d’Espanya

Els Campionats d’Espanya de Snowboard han posat punt final a una intensa setmana a Sierra Nevada, que va començar amb la disputa dels Campionats del Món Júnior i que dilluns van cloure amb la celebració de la prova nacional de Halfpipe.


Diumenge Slopstyle (SBS): Carles Torner i Maria Hidalgo campions en SBS

En absolut FIS en Pau Bartolo va fer un segon lloc, demostrant que està amb un bon nivell i amb aquesta competició ja arreplega un bon grapat de punts. Cal dir que el campió d’Espanya en categoria absoluta va ser en Carles Torner que va demostrar estar a un nivell altissim.

Pels que fa als altres components de tecnificació, cal destacar el 3è lloc junior aconseguit per en Jan i l’11 è lloc absolut. Just per darrera van quedar l’ Aleix Lopez i en Joan Pascual 4t i 5è respectivament en categoria junior. El 2on classificat junior i fent un paper bo, va ser en Mauro Borras que també va participar als mundials. 

En noies absolutes i de categoría infantil encara tenim a la Maria Hidalgo que va fer 1a amb superioritat. La mala sort d’aquesta carrera de diumenge va ser per a l’Helena Garcia que va patir una caiguda i es va  fisurar una costella.


Dilluns Halfpipe: Queralt Castellet i Rubén Vergés campions a HP

Com el diumenge a Slopestyle (SBS), els riders catalans es van dur la medalla d’or i la majoria de les posicions dels podis. En categoria masculina, els germans Rubén i Isaac Vergés van lliurar una fraternal batalla a favor del primer, mentre que la Queralt Castellet no va tenir rival en la prova femenina. 
 
Com s’esperava, els dominadors en el celebrat Superpipe de l’estació granadina han estat els especialistes catalans membres de l’Equip Nacional RFEDI. Van estar dues finals completament diferents. D’una banda, la masculina va veure una fraternal lluita entre els germans Rubén i Isaac Vergés, que es va resodre per menys de tres punts de diferència. Per contra, la competició femenina va resultar una simfonia particular de la Queralt Castellet, que va fer valer la seva dimensió internacional davant les altres participants.

Els germans Vergés, que acostumen a entrenar-se i viatjar junts, van estar magnífics, amb sengles sèries d’alta gamma tècnica, magníficament executades. Tant, que els jutges se les van veure i se les van desitjar per decidir qui s’emportava la medalla d’or i qui la de plata. Finalment ho va aconseguir el menor, Rubén, de 25 anys, amb 97,5 punts, mentre que Isaac (27 anys) sumava 94,75. Per la medalla de bronze no hi va haver discussió, ja que en Carles Torner, campió de diumenge a SBS, se la va adjudicar amb 82,80 punts.

En la competició femenina, la catalana Queralt Castellet de 22 anys, va triomfar en gran amb 82,5 punts, gairebé doblant la puntuació de la medalla de plata, la també catalana Maria Hidalgo, ja campiona en SBS, que va sumar 48,25. El tercer esglaó del podi el va ocupar l’andalusa Sarai Casares, que a la seva plata en SBS suma ara aquest bronze en HP amb 34 punts. Com havia anunciat a l’arribar, Castellet es va trobar ‘molt bé després d’haver descansat del meu anterior competició. Tenia ganes de venir a Sierra Nevada, i tot ha anat perfecte per a mi ‘.
 
En categoria junior en Mauro Borras va fer 1er, en Jan 2on i en Joan Pascual 3er.