Els volentaris Val d’Aran guardonats amb el III Premi Pitu Figueras

El III Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2015, un reconeixement als valors de l’esport, ha estat concedit a “L’Associacion de volentaris Val d’Aran’.

La FCEH farà entrega del guardó el proper dia 3 de juny durant l’acte de lliurament de premis que tindrà lloc al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. 

El III Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2015, una iniciativa de la Junta Directiva de la FCEH que té com a objectiu fer visible el imprescindible paper dels col·laboradors i voluntaris en els esports d’hivern, ha estat concedit a la candidatura presentada per l’Associación de volentaris Val d’Aran. 

Els membres del jurat, que formen la Comissió d’aquest premi, han decidit reconèixer a tot l’equip de més de 120 voluntaris la seva desinteressada dedicació envers el món de la competició d’esports d’hivern, les tasques de voluntariat de tot tipus que duen a terme, les seves dots organitzatives, el seu esperit col·laboratiu i la seva capacitat per reunir i motivar un gran equip humà tant a nivell esportiu, com social i humà.

Qui són els Volentaris Val d’Aran?
L’Associació de Volentaris Val d’Aran va néixer a l’any 2006 a iniciativa del Departament de Joenessa del Conselh Generau d’Aran per poder donar cobertura a les necessitats sorgides arrel de la celebració d’una etapa del Tour de França a la Val d’Aran. A partir de llavors, aquesta Associació ha continuat fent tasques de voluntariat de tot tipus, tant a nivell social, com humà, com esportiu… etc.


En l’actualitat són més de 120 voluntaris i voluntàries que participen i col·laboren de manera totalment altruista en les moltes accions per les que se’ls requereixen. L’apartat en el que més incidència tenen és en l’esportiu, sobretot en la temporada d’hivern al llarg de la qual participen i col·laboren en la majoria de les proves esportives que es fan: Marxa Beret, Campionats d’Espanya de Múixing, Campionats Audi Quattro Cup, Marxa Popular Raquetes en Parros, Campionats d’esquí alpí gegant, súpergegant i eslàlom de totes les categories, etc.

El principal aspecte dels voluntaris és el compromís amb les persones.Un compromís de col·laboració i d’ajuda, que va més enllà del fet de poder donar suport a associacions, institucions, empreses…etc, ja que per a ells l’Associació de Volentaris Val d’Aran esdevé com una gran família de gent d’origen i procedència molt diversa, amb feines i objectius molt variats, però que quan fan de voluntaris, només tenene un únic objectiu: passar-ho el millor possible fent el que més els agrada. 

Agraïments
Des de la FCEH volem donar les gràcies a tothom per les candidatures presentades i agrair el temps dedicat als membres del Jurat que han seleccionat la candidatura guardonada: el Sr. Josep Manuel Puente, President del CEC i del Jurat; el Sr. Marc Rafart, President de SOL; el Sr. Toni Real, Director del programa Temps de neu de TV3; el Sr. Guillem Barquin, Periodista esportiu i la Sr. Clara Figueres, familiar del Dr. Pitu Figueres. En nom de tot el jurat i de la FCEH encoratgem a tothom a presentar més candidatures a les properes edicions.

Es farà entrega del guardó el proper dia 3 de juny durant l’acte de lliurament de premis de la temporada 2014-15 que tindrà lloc al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona. El premi serà una escultura singular creada pel gendre del Dr. Figueras, Iñaki Castillo, al·legòrica als valors d’altruisme i de treball desinteressat per l’esport, d’acord amb l’esperit que el Dr. Josep MªFigueras va practicar durant tota la seva vida.

Sobre el Dr. Figueras 
El Dr. Figueres va ser una d’aquelles persones que van dedicar un gran número d’hores al tractament de les lesions produïdes esquiant i que va invertir moltes i moltes hores en els altres. Carismàtic i sempre de bon humor, va ser un home conegut per molts i admirat per tot aquell que coneixia els seus projectes. La candidatura guanyadora recull l’esperit i els valors de l’esportd’acord amb l’esperit  que el Dr. Josep MªFigueras va practicar durant tota la seva vida, i es mereix un premi al temps invertit, a l’esforç, i a la dedicació dipositada per part de tots els voluntaris i col·laboradors apassionats del món de la neu que col·laboren en la seva organització.