Emotiu lliurament de premis de la FCEH al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona

Sr. Oscar Cruz, President de la FCEH: ‘Que l’espelma del somni olímpic no s’apagui’

 

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona va ser el lloc escollit per a clausurar la temporada 2014-2015 i celebrar el tradicional acte de lliurament de premis. La jornada de cloenda va estar marcada pel suport institucional que va rebre el President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, el Sr. Oscar Cruz, envers el projecte olímpic Barcelona – Pirineu 2026 i pels emotius reconeixements a les esportistes catalanes Queralt Castellet i Laura Orgué.  A més l’acte va incloure el lliurament de la tercera edició del Premi Col·laborador i Esport Dr. Pitu Figueras a l’Associacion de Volentaris Val d’Aran, va atorgar el Premi Esperit Esportiu a Laura Orgué i va reconèixer la trajectòria del Sr. David Moner, President d’Honor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la del Club D’Esquí Val d’Aran (CEVA), que aquest any celebrava el seu 50è aniversari.

En aquest enllaç ( http://bit.ly/premisfceh ) trobareu més imatges de l’acte

La família federativa va acomiadar ahir dimecres 3 de juny de 2014 al Museu Olímpic i de l’Esports Joan Antoni Samaranch, una temporada plena de grans esdeveniments esportius d’alt nivell i destacats resultats dels esportistes catalans i estatals. Durant l’acte, que va acollir a prop de cent assistents entre autoritats, esportistes, membres de clubs i apassionats de la neu i del gel,es va fer entrega de les medalles de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) als Campions del Campionat de Catalunya Absoluts de les diferents disciplines d’esports d’hivern i el trofeus als clubs finalistes de les lligues i circuits catalans. Durant el lliurament es va transmetre la felicitació i agraïment als clubs d’esports d’hivern catalans i al seus esportistes que fan possible la consecució dels calendaris esportius temporada rere temporada i la celebració de competicions cada cop més rellevants a casa nostra.

 

El President de la FCEH, el Sr. Oscar Cruz, va obrir l’acte reconeixent la fita històrica de la catalana Queralt Castellet que el passat mes de gener es proclamava subcampiona del món de Half Pipe a Kreischberg (Àustria). De seguida va donar les gràcies a les autoritats assistents, esportistes, familiars, presidents de clubs, i en especial als clubs d’esports d’hivern. El President va fer un balanç dels grans esdeveniments esportius celebrats a casa nostra com ara el Campionat del Món IPC d’Snowboard i la Copa del Món SnowboardCross a La Molina, la tradicional Marxa Beret a Beret i la gran competició per excel·lència d’aquesta temporada; la Final de l’ISU Grand Prix de Patinatge Artístic sobre gel, que gràcies al seu èxit, tornarà a Barcelona el proper mes de desembre. Cruz va estar acompanyat durant l’obertura dels parlaments pel Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport, el Sr. Gerard Esteva, President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i Sr.Jordi Joly, Gerent d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Suport al projecte de Candidatura Olímpica Barcelona – Pirineus 2026

La jornada de cloenda va estar marcada pel suport de tot l’entramat institucional esportiu català envers el projecte olímpic Barcelona – Pirineu 2026. Un emotiu Oscar Cruz agraïa a entitats i administracions públiques tot el recolzament rebut per tirar endavant el projecte olímpic i demanava el seu suport i continuïtat: “Des de la FCEH hem viscut un somni, vull creure que aquesta espelma no s’apaga i demano a tots els agents esportius que continuem anant de la mà perquè el somni olímpic no s’apagui, us vull a tots de El Sr. Gerard Esteva es va sumar a aquesta demanda assegurant que la FCEH rebrà sens dubte el suport de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i es va dirigir personalment al President de la FCEH: “Oscar, pots comptar cent per cent amb el suport de tot el teixit associatiu català perquè l’espelma del somni olímpic no s’apagui”. A més, el President de la UFEC va posar en valor la feina de la FCEH i de tots els clubs, “és una federació exemplar”, va afegir. El Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport, i el Sr. Jordi Joly, Gerent d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, van posar de manifest la necessitat de tirar endavant un projecte de candidatura olímpica tant ben treballat i tant important pel Pirineu i per a la marca Barcelona. “Totes les institucions hem de anar de la mà i garanteixo que des de la Secretaria General de l’Esport agafarem aquest projecte tant il·lusionant, buscarem fórmules i esperarem que l’Ajuntament s’hi sumi”, va explicar Tibau. En la mateixa línea, el Sr. Jordi Joly va afegir que “Barcelona i el Pirineu tenen un potencial únic i que aquesta candidatura s’ha de tirar endavant perquè aquest és un projecte de país i de territori”.

 

Els campions dels Campionats de Catalunya Absoluts van rebre les medalles UFEC

Durant la jornada es van lliurar les medalles que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) als Campions Absoluts dels Campionats de Catalunya de les disciplines d’esports d’hivern, dissenyades aquest any per l’artista Gaietà Mestieri Malaspina. Els esportistes premiats van ser Anna Diaz – Prieto i Aingeru Garay en Esquí Alpí; Berta Morral i Sadurní Betriu en Esquí de Fons; Aleix López i Anna Amor en Surf de Neu; Roger Artigas en Freeski; Victor Carrasco i Montse Claverol en Trineu amb gossos; Javier Torres i Inés Hernández en Canicross; Júlia Ribas i Aleix Gabara en Patinatge artístic sobre gel i el l’equip català Barcelona Club de Cúrling en Cúrling. 

També es va premiar als clubs que han obtingut els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals destaquem com a Campions en Esquí Alpí; La Molina Club d’Esports – 1r classificat de la Lliga Absoluta-; Club Alpí Nuria Masella Cerdanya –1r classificat de la Lliga Catalana Andorrana Veterans-; Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn -1r classificat de la Lliga Infantils i Club Alpí Núria Masella Cerdanya – 1r classificat del Circuit Interclubs-. En Esquí de Fons, destaquem com a Campions al Club d’Esquí de Fons Urgellet Cerdanya i al Club d’Esquí Bellver, 1ers classificats de la Copa Catalana i Copa Nins, respectivament. Finalment, en Surf de Neu rebrà el 1r premi l’Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig, Campió de la Pyrenean Freestylers. 

A l’entrega de premis s’hi van afegir altres autoritats del món esportiu: Sr. Ricard Font; Secretari d’Infraestructura i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Enric Ticó, President Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; el II·Im. Sr. Ramón Moliner; Alcalde d’Alp i President del Consell Comarcal de la Cerdanya, el II·Im. Sr. Gerard Sabarich; Alcalde de l’Ajuntament de Rialp i Diputat de Lleida, el Magnífic Sr. Luis Carlos Medina; Vicesíndic del Consell Generau d’Aran, el II·Im. Sr. Alex Moga, Alcalde de l’Ajuntament de Vielha, el II·Im. Sr. Albert Batalla; Alcalde de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, el Sr. Pau Perdices; Tinent d’Alcalde de Vielha i Diputat de Lleida, el Sr. Frank González; President de la Federación Española de Deportes de Hielo, el Sr. Albert Solà i Marti; Director Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de Catalunya; el Sr. Xavier Espasa; Director de Turisme de Catalunya; el Sr. Xavier Civit; Membre del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, el Sr. Antonio Fernandez; Presidente de la Federación Madrileña de Deportes de Invierno, la Sr. Iolanda Latorre; Gerent de l’Institut Barcelona Esport, el Sr. Oscar Grau; Gerent de la Oficina de la Candidatura Barcelona – Pirineus 2026, el Sr. Toni Sanmartí; Director de l’estació d’Esquí La Molina; el Sr. Enric Cases; Gerent Esquí Rossignol; el Sr. David Samper; Vicepresident primer i econòmic de la FCEH i la Sra. Miren Uriarte; Vicepresidenta de gel de la FCEH 

Els col·laboradors de la FCEH Rodi Motor Services, Sport HG i Clever Bite també es van sumar a l’acte i van mostrar una vegada més el seu suport als esports d’hivern sortejant productes entre els esportistes guardonats.

 

III Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2015 – Associacion de Volentaris Val d’Aran

El reconeixement als valors de l’esport va ser per “L’Associacion de volentaris Val d’Aran’, que va ser guardonada al Museu Olímpic i de l’Esport amb el III Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2015, una iniciativa de la Junta Directiva de la FCEH amb l’objectiu de fer visible el paper dels col·laboradors i voluntaris en els esports d’hivern. Les candidatures guardonades en les passades edicions van ser “Guillem Salmerón i el seu equip” el 2014 i “El Descens Infantil de la Molina” el 2013.

La Comissió del premi, formada per 5 membres, va decidir reconèixer a tot l’equip de més de 120 voluntaris de la Val d’Aran la seva desinteressada dedicació envers el món de la competició d’esports d’hivern, les tasques de voluntariat de tot tipus que duen a terme, les seves dots organitzatives, el seu esperit col·laboratiu i la seva capacitat per reunir i motivar un gran equip humà tant a nivell esportiu, com social i humà. En representació de tots els voluntaris va recollir el premi el Sr. Roberto Boya, President de l’Associació.

El premi, lliurat pel Sr. Pep Figueras, fill del Doctor Pitu Figueras, va ser una escultura singular creada pel gendre del Dr. Figueras, Iñaki Castillo, al·legòrica als valors d’altruisme i de treball desinteressat per l’esport, d’acord amb l’esperit que el Dr. Josep MªFigueras va practicar durant tota la seva vida.

 

Reconeixement al Sr. David Moner, President d’Honor de la UFEC i al 50è aniversari del club CEVA

Els reconeixements institucionals i esportius van ocupar la primera part de l’acte. Per una banda es va reconèixer la dilatada trajectòria del Sr. David Moner al capdavant de l’esport associatiu català. Moner, que ha estat president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya durant 17 anys, va rebre la distinció federativa de la mà de l’actual President de la UFEC, el Sr. Gerard Esteva.

El passat mes de juliol de 2014, quan el Sr. David Moner va deixar el càrrec com a president de la Unió de Federacions, va ser nomenat President d’Honor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i va rebre la Medalla d’Or per la seva trajectòria durant més de 60 anys en pro de l’esport català i els 17 anys al capdavant de la Unió de Federacions.

D’altra banda es va destinar un espai per reconèixer la trajectòria del Club d’Esquí Val d’Aran (CEVA), que aquest any celebrava el seu 50è aniversari. La Sr. Elisabeth Pous, Presidenta del club, va recollir el guardó de la mà del Sr. David Samper, Vicepresident primer i econòmic de la FCEH.

 

Premi especial a l’esperit esportiu – Laura Orgué.

La catalana Laura Orgué va rebre ahir aquest especial guardó a l’esperit esportiu desprès que el passat mes de març anunciés la seva retirada de l’esquí de fons d’alt nivell. La catalana, juntament amb el seu entrenador el Sr. Joan Erola,  van fer viure a tots els assistents un moment especial i molt emotiu a dalt de l’escenari, mentre la fondista recollia el seu merescut premi de la mà del Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport, i del President de la FCEH, i el conductor de l’acte repassava tots els seus èxits esportius.

La fondista catalana del CEFUC ha competit 3 vegades a uns Jocs Olímpics; Torino’06, Vancouver’10 i Sochi’14,  amb 8 participacions en les proves de Clàssic (C), Lliure (F), Persecució, Sortida en massa (C / F MST) i Skiathlon. El seu millor resultat olímpic va ser en els 30 km F MST de Sotxi on va aconseguir la 10a posició. Orgué va començar en Copa del Món l’any 2006 i des de llavors ha pres, fins al dia d’avui, 65 sortides de Copa del Món. En Copa d’Europa, Laura Orgué ha participat fins a 81 carreres aconseguint 48 posicions entre les 10 millors amb una victòria en 10 km F Pursuit a Rogla (SLO) i 5 km C a Schilpario (ITA) i un tercer lloc en 10 km C a l’estació francesa de Chamonix. Des que va guanyar per primera vegada uns Campionats d’Espanya en 30 km C MST a Beret el 2007, Orgué ha guanyat en totes les proves que ha participat dels campionats nacionals sent els últims els de Linza en aquesta temporada 2014-15. 

Finalment la Federació Catalana d’Esports d’hivern va agrair un vegada més la col·laboració i de tots els seus patrocinadors i sponsors pel seu suport incondicional i la seva aposta pels esports d’hivern temporada rere temporada.