Entrevista a Joaquim Salarich, guanyador a l’eslalom del Memorial Pardo

Després d’aconseguir la victòria a l’eslàlom del Memorial Albert Pardo de La Molina, Joaquim Salarich  encara la part més important de la temporada amb optimisme, en la que el Mundial Júnior i el Campionat d’Espanya es presenten com a cites més importants “Em decanto més cap a l’eslàlom, ja que em surt més fàcil i vaig més còmode, però el gegant també m’agrada moltíssim”, diu en Joaquim. “Competir a La Molina sempre és especial perquè hi he entrenat tota la vida”, manifesta el jove esquiador d’Atomic.

Integrant del Grup Júnior d’Esportistes de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), el jove Joaquim Salarich ha obtingut a La Molina la benzina necessària per carregar el dipòsit i encarar amb prous garantines una temporada en la que, ara com ara, “les sensacions són bones”.

Quina valoración fas de la teva participació al Memorial Albert Pardo?

Doncs la veritat és que va anar força bé, en especial l’eslàlom, ja que vaig guanyar. A la primera mànega del gegant del primer dia anava primer, amb una baixada correcta, però a la segona vaig fallar i em vaig anar a la quarta plaça; i després el darrer dia em surto a la prim,ara baixada. Gegant, eslàlom…amb què et quedes? Jo em tiraria més cap a l’eslàlom, ja que em surt mes fàcil, i vaig més còmode. El gegant m’agrada moltíssim, però em costa una miqueta. Ara bé, treballant fort amb els entrenadors espero arribar a gaudir dels dos de la mateixa manera. Enguany, no és que hagueu sortit molt a competir fora, però sí que vas estar a Suïssa, on, per exemple, vas fer setè a l’eslàlom de Brigels.

Com et trobes fora?

Les curses de nivell internacional que he fet a fora d’Espanya he tingut mala sort, ja que em vaig sortir gairebé a totes, excepte a l’eslàlom que comentes i a un gegant; però les sensacions van ser bones. A les de La Molina, satisfet. A l’eslàlom no podia demanar més, ja que vaig guanyar, i em va fer ràbia el gegant, ja que anava primer a la primera màniga; però l’esquí és així. En general estic satisfet de com va la temporada.

No es primer cop que guanyes a La Molina, t’hi trobes bé?

Correcte, no és el primer cop que guanyo. La temporada passada també vaig guanyar. Aquesta pista és especial, i, encara que sorprengui, no m’agrada genys la seva dificultat, però, tot i així, se’m dóna bé. Crec que ho faig tant bé aquí perquè hi he entrenat tota la vida. Malauradament, aquest hivern no portes tant dies d’esquí a les cames com la temporada passada. Podríem dir que els dies d’esquí del que portem de temporada han estat escasos, però hem aprofitat al màxim tots els dies d’esquí i hem seguit treballant al màxim. Tot i així, ara comença la temporada de veritat.

Com dius, la temporada gairebé acaba de començar, quins serien els teus reptes per aquest hivern?

La classificació pel Mundial Júnior i poder assolir una bona posició. També vull intentar baixar el rànquing pel que fa als punts FIS, i, naturalment, assolir una bona posició als Campionats d’Espanya. 

Per Celes Piedrabuena

Cliqueu les imatges per ampliar-les.