Entrevista a Pol Rocamora

Aquest dilluns Pol Rocamora posa rumb a l’estació austríaca de Hintertux per trobar-se amb la resta de companys de l’equip nacional d’esquí alpí, Ferran Terra i Paul de la Cuesta. Probablement estiguin entrenant dur fins al dimecres 19, i el 20 la delegació espanyola parteixi cap Solden amb l’esquiador triat per prendre part en l’estrena de la Copa del Món, que arrenca el cap de setmana a Solden (Àustria). Rocamora està realitzant un gran inici de pretemporada, tant en entrenaments com en curses, prova d’això són els bons resultats de finals d’agost a Cerro Castor (Ushuaia, Argentina). Per fi el jove esquiador d’Atomic comença una temporada al màxim. Ell es troba molt animat. Sap de les seves possibilitats, i ja somia amb la seva estrena a la Copa del Món.

Pol, ¿com han anat els últims entrenaments?
Crec que han estat força positius. Estic molt content del treball realitzat. Hem estat treballant la intensitat en l’entrada de la corba per poder crear una acceleració màxima.

Com arribes a aquesta arrencada de temporada?
Amb moltes ganes. Molt motivat, amb confiança en mi mateix i amb ganes de poder competir a la Copa del Món, que al cap i a la fi és pel que estic aquí.

Creus que pots ser l’elegit?
Sí, crec que estic en una bona forma física i mental. Confio en les meves possibilitats, ja que en els entrenaments em trobo molt còmode i crec en mi.

Estàs nerviós?
No massa. Em trobo davant d’una oportunitat que he d’aprofitar. He de fer-ho el millor possible i gaudir.

Coneixes l’estadi de Solden?

Conec com és l’estadi, però no he estat mai i tinc moltes ganes d’anar. Cada any miro la cursa per la tele, i també els vídeos que ens passen els entrenadors, sobretot a principi de temporada, ja que és la millor referència que podem tenir dels millors esquiadors del món.

Et veus en l’estrena de la Copa del Món i en la qual seria la teva primera cursa de la World Cup?
Crec que sí, que puc anar, però també tinc davant rivals com Ferran Terra i Paul de la Cuesta, que són uns grans esquiadors. És a dir, que hauré de donar com sempre el 100% per poder guanyar-los.

Seria una decepció no estar en Solden?

No, per res. Ha d’anar el que estigui en millor forma de nosaltres. Si jo no fos l’elegit, ja que em tocaria seguir treballant en la línia que estic seguint ara, que crec que és la bona. Després, felicitar l’escollit, donar-li suport i animar al màxim.

Perquè, aquesta temporada, quin calendari prioritzes.
El meu calendari serà FIS. Després farem proves de la Copa d’Europa, encara que nosaltres som tres i Espanya només té dret a dues places. Crec que la Copa del Món queda en mans dels entrenadors. Són ells els que decideixen qui va i qui no. Si jo fos seria el xaval més feliç del món, i m’ho prendria com un premi per la bona temporada.