Es presenta a Tremp el Programa Esport Blanc Escolar per al curs escolar 2015-2016

Després d’una fase experimental del curs 2013-14 i de l’experiència del curs passat, es tornen a unir esforços.

El director del Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, el president de la Federació Catalana d’Esports d’hivern, Oscar Cruz, el president de la Mancomunitat d’estacions d’esquí nòrdic, Albert Batalla;  el representant de la Diputació de Lleida i Alcalde de Tremp, Joan Ubach i el gerent de l’ACEM, Quim Alsina, van presentar dilluns 30 de novembre a la sala d’actes de l’Epicentre de Tremp (Centre de visitants de Pallars Jussà) les novetats del Programa Esport Blanc Escolar per al curs escolar 2015-2016 que s’iniciarà el mes de gener de 2016.

Després d’una fase experimental del curs 2013-14 i de l’experiència pilot del curs passat, el Departament d’Ensenyament i la Secretaria General de l’Esport, conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, la Diputació de Lleida, els Consells Comarcals i els consells esportius de les comarques de Lleida i les estacions d’esquí, tornen a unir esforços per executar el programa.

Aquest any s’hi han sumat nous centres i ja arriba a la participació de 22 escoles amb 851 alumnes. L’objectiu és que el 2019 un total de 61 centres educatius de Catalunya es beneficiïn d’aquest Programa . Amb xifres representa 2.700 alumnes de tot el Pirineu català (900 de la demarcació de Lleida). D’aquest programa se’n beneficien de retruc les estacions de neu que veuen com ja des de petits fidelitzen els seus potencials usuaris.

Aquest Pla emmarcat dins el Pla  Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, el programa “Esport Blanc Escolar” té l’objectiu d’impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern ajudant en la formació de la població infantil i aconseguint que tots els alumnes que viuen a les comarques pirinenques tinguin l’oportunitat d’aprendre a esquiar. El Pla contempla educar mitjançant l’esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes que tenen al seu entorn. La durada del curs és de 8 sessions durant el segon trimestre (3 d’esquí nòrdic, 3 d’esquí alpí i 2 de surf de neu). El programa s’imparteix en horari lectiu als alumnes que cursen 3r i 4t de primària. Aquest curs està previst que prenguin part del programa 22 escoles de 9 comarques amb un total de 851 alumnes de tot Catalunya. A la demarcació de Lleida en prendran part un total de 12 escoles de 5 comarques amb 593 alumnes. Per comarques: Val d’Aran (156 alumnes), Pallars Sobirà (87 alumnes), Alta Ribagorça (47 alumnes), Pallars Jussà (114 alumnes), Alt Urgell (189 alumnes), Cerdanya (76 alumnes), Solsonès (41 alumnes), Berguedà (47 alumnes) i Ripollès (94 alumnes).