Esportistes i clubs amfitrions del lliurament de premis 2013-2014

El Parc Olímpic del Segre ha estat el lloc escollit per a concloure la temporada d’hivern 2013-2014 i celebrar el tradicional acte de Lliurament de premis als Campions absoluts de les diferents disciplines d’esports d’hivern. La jornada de cloenda, que ha acollit a prop de dos cents apassionats del món de la neu i del gel, ha inclòs el lliurament de la segona edició del Premi Col·laborador i Esport Dr. Pitu Figueras i ha atorgat el Premi a l’Esperit Esportiu a la patinadora catalana d’artístic sobre gel Marta Andrade. La FCEH ha agraït el suport de tots els seus col·laboradors i patrocinadors implicats una temporada més en el creixement dels esports d’hivern. 

La família federativa ha acomiadat avui dissabte 17 de maig al Parc Olímpic del Segre de La Seu d’Urgell una temporada plena de grans esdeveniments esportius d’alt nivell i destacats resultats dels esportistes catalans. Durant l’acte, que ha acollit a prop de dos cents assistents entre autoritats, esportistes i convidats, s’ha fet entrega de les medalles UFEC als Campions de Catalunya absoluts i els trofeus als clubs guanyadors de les Lligues i Circuits de les diferents modalitats d’esports d’hivern. Durant el lliurament s’ha transmet la felicitació i agraïment als clubs d’esports d’hivern catalans i els seus esportistes que han fet possible l’organització de tot el calendari de la FCEH gràcies a la seva implicació en la organització de les competicions celebrades a casa nostra. També s’ha agraït a les entitats i administracions públiques el suport donat a l’activitat esportiva.

El President de la FCEH, el Sr. Oscar Cruz, ha obert la celebració recordant la importància de celebrar aquest acte de lliurament al Parc Olímpic del Segre, llegat de les Olimpíades de 1992 a Barcelona. De seguida ha donat les gràcies a tots els esportistes, familiars, Presidents de clubs, autoritats i en especial als clubs “que durant dècades han fet possible que els esports d’hivern tirin endavant”. Cruz ha fet menció especial a l’esforç i resultats dels esportistes catalans que han participat aquest any als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de Sochi. En aquesta mateixa línia el Sr. Eduardo Roldán, President de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), ha felicitat els resultats i els projectes de futur dels esportistes catalans afirmant que aquests “són la part més voluminosa de la selecció de la RFEDI”. Roldánhafet un reconeixement especial a l’esquiadora catalana Nuria Pau pels seus èxits aconseguits i la seva prometedora projecció. 

Oscar Cruz ha obert la festa fent un balanç de les competicions internacionals de neu i gel que s’han disputat a Catalunya al llarg de la temporada, la Copa del Món d’Snowboard, la Copa d’Europa IPC i el Grand Prix de patinatge artístic sobre gel, així com de l’esdeveniment més important de la temporada que tindrà lloc a Barcelona: “D’aquí a dues setmanes el Congrés de la FIS posa el peu a la ciutat que serà el centre dels esports d’hivern a tot el món”. Cruz ha estat acompanyat durant l’obertura dels parlaments per  el Sr. Oscar Grau, Director Gerent de l’Oficina Tècnica Barcelona Pirineu 2026,  el Sr. Gerard Figueras, Director del Consell Català de l’Esport, el Sr. Xavier Pont, Diputat de la Diputació de Lleida, el Sr. Albert Batalla, Alcaldede l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el Sr. Eduardo Roldán, President de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI).

El reconeixement a esportistes i tècnics i les possibilitats que hi ha a darrera de la Candidatura Barcelona Pirineu 2026 han estat temes protagonistes de la festa blanca: El Sr. Gerard Figueras, Director del Consell Català de l’Esport, ha valorat molt positivament aquests elements destacant la gestió esportiva de la FCEH: “Des de la Secretaria fem un balanç positiu de la gestió de la FCEH, de la seva capacitat de donar la volta a les situacions difícils i de superar reptes”. En relació a la Candidatura Olímpica Barcelona Pirineus 2026 el Director Gerent de l’Oficina Tècnica, el Sr. Oscar Grau, ha recordat que “els agents implicats treballem junts amb l’objectiu d’aconseguir els Jocs Olímpics el 2026”. El Sr. Albert Batalla, Alcalde de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, ha afegit que “és una candidatura molt seriosa i una gran oportunitat per situar els Pirineus al món”.  

A l’entrega de premis s’hi han afegit altres autoritats del món esportiu que han participat de l’entrega de trofeus als guardonats. En representació de la Secretaria General de l’Esport, el Sr. Josep R. Solsona, representant territorial de l’Esport a Lleida. Representant al Consell Comarcal de la Cerdanya el seu President el Sr. Ramón Moliner. Per part de la FCEH han fet entrega de diverses medalles el Sr. Lluís Breitfuss, Vicepresident esportiu, el Sr. Joan Puig, Vicepresident de neu, la Sr. Miren Uriarte, Vicepresidenta de gel i la Sra. Mariona Masdemont, Vicepresidenta d’esports d’hivern paralímpic. També ha participat de l’entrega de guardons el Sr. Josep Giménez i Maluenda, President de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física. A més la sala s’ha omplert amb un gran nombre de Presidents de clubs, esportistes, directors tècnics, entrenadors, socis de clubs i familiars dels esportistes guardonats.

“Guillem Salmeron i el seu equip” guardonats amb el Premi Dr. Pitu Figueras 2014

EI lliurament del Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2014, una iniciativa de la Junta Directiva de la FCEH que té com a objectiu fer visible el imprescindible paper dels col·laboradors i voluntaris en els esports d’hivern, ha obert el podi de la FCEH. Els membres del jurat que formen la Comissió d’aquest premi han decidit atorgar el premi a la candidatura de “Guillem Salmeron i el seu equip”, per la seva desinteressada dedicació envers el món de la competició d’esports d’hivern, les seves dots organitzatives, el seu esperit col·laboratiu i la seva capacitat per reunir un equip humà que va molt més enllà del club que presideix. Amb aquest guardó la FCEH ha reconegut no tant sols la figura d’en Guillem Salmeron sinó també la d’aquells companys i amics que el segueixen i que es posen a la seva disposició, i que amb la seva col·laboració voluntària fan per garantir un gran número de competicions tant a nivell autonòmic com internacional, donant el millor d’ells mateixos i amb una predisposició única en els esports d’hivern.

Els campions de Catalunya absoluts han rebut les medalles que atorga la UFEC

A més del I Premi Pitu Figueras s’han premiat els clubs que han obtingut els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals destaquem com a Campions en Esquí Alpí, a La Molina Club d’Esports – 1er classificat en la Lliga Absoluta-,  el Club Alpí Nuria Masella Cerdanya –1er classificat en Circuit Interclubs i Veterans- i el Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn -1er classificat en Lliga Infantils. En Esquí de Fons, han rebut el primer premi el Club d’Esquí de Fons Urgellet Cerdanya i el Club d’Esquí Bellver, 1ers classificats de la 8a Copa Catalana i 4a Copa Nins, respectivament. Finalment cal destacar a l’Esquí Club d’Andorra i l’Esquí Club Ordino Arcalis, Campions de la 3era Pyrenean Freestylers en Freeski i Surf de neu, respectivament.

També s’ha premiat els Campions de Catalunya absoluts amb les medalles que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) dissenyades aquest any per l’artista Benet Costa. Els esportistes premiats han estat Pol Carreras i Nuria Pau en Esquí Alpí, Laia Aubert i Sadurní Betriu en Esquí de Fons, Maria Hidalgo i Pau Bartolo en Surf de Neu, Gerard Garcia en Freeski, Lluis Cruz i Montse Claverol en Trineu amb gossos, Javier Torres i Olga Álvarez en Canicross, Ton Cónsul i Maeva Gallarda en Patinatge artístic sobre gel i el Club Puigcerdà Rosta en Cúrling. Lliurades les medalles UFEC, s’ha fet entrega de la medalla de Campió de la Copa del Príncipe a la secció d’hoquei gel Sub 18 del FC Barcelona.


La patinadora d’artístic sobre gel Marta Andrade rep el Premi Esperit Esportiu 2014

Considerats un gran número d’esportistes per atorgar aquest premi tan especial, la Junta Directiva de la FCEH ha decidit que sigui Marta Andrade qui rebi aquest guardó. Marta ha estat una esportista catalana de patinatge artístic sobre gel amb un gran palmarès. Va finalitzar la seva participació en les competicions l’any 2002 i actualment treballa com a professora titular de patinatge en la secció de Patinatge Artístic sobre gel del FC Barcelona. Marta va participar en dos Jocs Olímpics. Va obtenir la 20a posició en els Jocs Olímpics d’hivern de 1994 a Lillehammer i la 22a als Jocs Olímpics d’hivern de 1998 a Nagano. A més, va participar en 11 Campionats del Món, 7 d’Europa 2 Universiades i ha estat 12 vegades Campiona d’Espanya i 13 de Catalunya.

Premi #totsfemcolla de Llet Nostra al club més actiu

Llet Nostra, Patrocinador oficial de la FCEH i dels seus clubs des de fa dues temporades, ha estat present en un gran nombre de competicions del calendari federatiu 2013-2014 a més de formar part de la vida de les xarxes socials de clubs i FCEH. Són moltes les fotografies, vídeos i mencions a xarxes socials que s’han generat per part de tota la família federativa fruit d’aquest patrocini, a més de grans i divertits moments entre els més petits. Han estat molts els esportistes i famílies que han participat en els seus concursos i jocs a llarg de tota la temporada d’hivern. Els batuts “Glop” de Llet Nostra han estat presents a moltes de les curses dels esportistes donant forces als més petits i les accions de la marca promocionant l’alimentació sana han arribat a molts infants. Durant l’acte, Llet Nostra ha reconegut a tots els clubs d’esports d’hivern que han format part del projecte la seva dedicació i compromís, i especialment a premiat al Club d’Esquí Port del Compte amb el guardó ‘Tots Fem Colla’ per ser el club més actiu.

Enllaços relacionats
Galeria d’imatges